18
SYY
14.00
Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - VIFK  2 - 3

Liikuntapuisto TN

Hakalla sunnuntaina vastassa VIFK

Hakalla on sunnuntaina 18.9. edessään kauden kolmanneksi viimeinen ottelu, kun Kajaanin saapuu Vaasan IFK. Ottelu vihelletään käyntiin Liikuntapuistossa jo kello 14. Peliä pääset seuraamaan Kainuun Sanomien tilaajana Kainuun Sanomien verkkosivuilta. Sunnuntaina otteluisäntänä toimii Autotalo Hartikainen.


Hakan sunnuntain vastus VIFK on sarjataulukon toisella sijalla. Vaasalaiset ovat keränneet kolmekymmentäyhdeksän pistettä ja ovat kaksitoista pistettä omille teilleen karannutta JJK:ta jäljessä. Tuolla saldolla vaasalaisjoukkuetta voidaan pitää yhtenä lohkon yllättäjänä. VIFK:n kauden parasmaalintekijä on ollut kahdeksalla maalillaan vasta 18-vuotias Lubunga Etoka. VIFK saapuu Kajaaniin kärsittyään viime kierroksella 1–0-kotitappion FC Vaajakoskea vastaan. VIFK on hävinnyt viime viikonlopun lisäksi tällä kaudella vain kerran kotikentällään. Tuo tappio tuli sarjakauden ensimmäisellä kierroksella Hakaa vastaan lukemin 1–0. Näin ollen vaasalaisilla löytyy varmasti näyttämisenhalua sunnuntaina Hakaa vastaan.

-Kauden avauksessa pelissä oli kova lataus ja hienot puitteet Vaasassa. Peli oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli paikkoja. Pelattiin hyvin joukkueena ja saatiin pidettyä oma maali puhtaana. Lisäksi onnistuttiin iskemään ratkaiseva maali. Voitosta saatiin hyvä startti alkukauteen, muistelee Hakan toppari Tatu Mäki kauden avausottelua.

Sarjakauden avauksen jälkeen VIFK:lla on peli rullannut tulosten valossa hieman Hakaa paremmin. Haka on tällä hetkellä kymmenennellä sijalla seitsemällätoista pisteellä. Viime sunnuntaina Haka koki karvaan 1–0-tappion, niin ikään putoamistaistossa olevan OTP:n vieraana. Näin ollen OTP nousi Hakan ohi sarjataulukossa, mutta siitä huolimatta Haka on yhä säilyjän paikalla. Putoajan paikalla oleva JBK on vain kolme pistettä Hakaa perässä. 25-vuotias Mäki toivoo, että Haka saa sunnuntaina lisäpistettä tiukkaan putoamistaistoon.

- Joukkueessa on hyvä meno ja säilymisestä taistellaan täysillä. Pelistä lähdetään hakemaan toista voittoa vaasalaisista. Peli tulee varmasti olemaan taas tasainen, joten siihen tulee valmistautua hyvin ja pelissä pitää olla koko ajan mukana, Mäki sanoo.

Hakan kokoonpanosta on yhä pois loukkaantumisen takia Henrique Quadros ja Paavo Jarva. Myös Niko Kivijärvi on sunnuntain VIFK-pelistä sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Kivijärven korttitili täyttyi tällä kaudella jo kolmannen kerran, joten hän joutuu olemaan sivussa myös ensi viikonlopun Närpes Kraft pelistä. Myös päävalmentaja Luis Figueiredo on toimitsijakiellossa, joten Hakan valmennusvastuun sunnuntaina kantaa Karri Hentilä.


Tilastot

2 - 3

VIFK
(1-2)
39'MaaliPitkäkangas Jonas
46'MaaliForsbacka Rasmus
78'MaaliPolvilampi Kasperi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista