Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - GBK  2 - 1

Liikuntapuisto TN

​Hakalle helpottava voitto - GBK kaatui 2–1

Haka katkaisi sunnuntai-iltana neljän ottelun mittaisen tappioputkensa kukistamalla GBK:n Kajaanin Liikuntapuistossa lukemin 2–1 (2–0). Voiton myötä Haka nousi kolmeentoista pisteeseen ja sarjataulukossa kahdeksanneksi. Yleisöä Liikuntapuistossa oli jälleen kiitettävästi 297 silmäparia.

Ottelu alkoi Hakan kannalta hieman vaikeasti. Ennen kun ottelua oli pelattu edes viittätoista minuuttia pallo oli kaivettu jo kahdesti Hakan maalista. Kotijoukkueen onneksi kumpaakaan maalia ei erotuomarikolmikko hyväksynyt. Ensimmäinen liputettiin paitsioksi ja toinen kulmapotkun seurauksena tullut osuma tulkittiin maalivahdin häirinnäksi. Näiden maalien jälkeen Haka heräsi. Ottelun kahdeksannellatoista minuutilla Haka siirtyi 1–0-johtoon, kun Jose Ferreira teki väkevän nousun oikean laitapakin paikalta. Hänen matalakeskityksensä tavoitti maalin edestä Carlos Ferreiran, joka ohjasi pallon varmasti verkon perukoille. Viisi minuuttia tästä kotijoukkue siirtyi ottelussa 2–0-johtoon, kun Haka-toppari Joona Heiskanen oli unohtunut kulmatilanteessa takatolpalle yksin. Heiskanen pääsi viimeistelemään jalallaan kauden ensimmäisen osumansa.

Myös GBK:lle siunaantui vielä ensimmäisellä jaksolla huippupaikka, kun Hakan kapteeni Jules Samnda joutui rikkomaan GBK-hyökkääjä Felipe Zucaa rangaistusalueella. Zuca asettui itse ampumaan tilanteesta seurannutta rangaistuspotkua, mutta hänen yrityksensä torjui upeasti Hakan maalivahti David Romana. Näin ollen puoliajalle siirryttiin Hakan 2–0-johdossa.

Myös toisen puoliajan alku oli Hakalle hieman vaikea. Kun toista jaksoa oli pelattu kolme minuuttia, sai GBK sivuvapaapotkun. GBK-kapteeni Teemu Mäen lähettämän vapaapotkun onnistui puskemaan maalin Aaro Hedman. Tämän jälkeen jakso eteni GBK:n hallitessa palloa ja luoden painetta. Haka kuitenkin puolusti tiiviisti päästäen GBK:n vain muutamille paikoille. Nämä paikat hoiti kuitenkin varmasti hyvän ottelun Hakan maalilla pelannut David Romana. Näin ollen kaikki kolme pistettä jäivät Kajaaniin.

Ottelussa päästiin myös näkemään kentälle kolme Mäen veljeä. GBK:n Teemu ja Topi pelasivat täydet minuutit, ja Hakan Tatu Mäki asteli sisään 82. peliminuutilla.

Hakan puolustuslinjassa jälleen 90 minuuttia urakoinut Joona Heiskanen oli tyytyväinen voittoon ja joukkueen peli-ilmeeseen.

-Uskoisin, että ottelun ratkaisi joukkueen halu voittaa ja asenne, millä peliin lähdettiin. Jokainen kentällä ollut pelaaja antoi kaikkensa. Tämän pelin jälkeen on hyvä lähteä taistelemaan pisteistä Jyväskylästä, Heiskanen kertoo.

Ottelussa palkittu Heiskanen oli myös iloinen kauden avausosumansa johdosta.

-Joni toimitti taka-alueelle loistavan keskityksen ja siitä pääsin pienellä onnenkantamoisella täräyttämään kauden ensimmäisen maalini. Maalin tekeminen tuntuu aina hyvältä ja toivotaan, että nähtäisiin kauden mittaan vielä enemmänkin onnistumisia maalien saralla, Heiskanen päättää.

Tilastot

2 - 1

GBK
(2-0)
23'MaaliHeiskanen Joona