Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - FC Vaajakoski  1 - 2

Liikuntapuisto TN

​Hakalle karvas tappio FC Vaajakoskea vastaan

Kajaanin Haka koki torstai-iltana karvaan tappion kotikentällään lukemin 1–2 (1–0). Haka oli voitossa kiinni aivan ottelun loppuminuuteille asti ennen kuin vieras joukkue FC Vaajakoski iski kaksi maalia ja nappasi täyden pistepotin Kajaanista. Ottelua oli seuraamassa kiitettävästi 295 silmäparia.

Ottelu ensimmäinen jakso oli Hakan kannalta erinomainen. Haka kontrolloi peliä ja loi paljon painetta vierasjoukkueen maalille. Ottelun avausmaali nähtiin 18.peliminuutilla, kun Joni Kivijärvi syötti pallon Hakan uudella vahvistukselle Miguel Melolle. Melo ei kauaa pallon kanssa epäröinyt vaan latasi pelivälineen vastustamattomasti vasemmalla jalallaan 16-metristä maalin etukulmasta sisään. Haka sai vielä ensimmäisen jakson aikana muutaman paikan. Vielä kertaalleen myös vieraiden maalivahti Antto Mikkonenkin onnistuttiin ohittamaan Carlos Ferreiran toimesta, mutta FCV-puolustus onnistu siivoamaan pallon maaliviivalta väljemmille vesille. FC Vaajakoski onnistu ensimmäisellä puoliajalla kertaalleen hätyyttelemään kajaanilaisten maalia, kun 44.minuutilla vieraiden Janne Kuhmonen ampui napakasti kohti Haka-maalin vasenta alakulmaa. Tämän laukauksen tielle kuitenkin venyi hienosti kotijoukkueen maalivahti David Romana.

Toinen jakso oli tasaista vääntöä, jossa molemmille joukkueille siunaantui puolittaisia paikkoja. Ottelu vaikutti pitkään siltä, että kaikki kolme pistettä jäävät Kajaanin. Kotijoukkue Haka ei kuitenkaan onnistunut naulamaan pelille lopullista niittiä. Sen sijaan vierasjoukkueen Matias Sarlin onnistui tasoittamaan ottelun 87.minuutilla. Noin 18-metristä lähtenyt komea sisäkierrepotku painui maalin takakulmaan David Romanan käsien kautta. Kuusi minuuttia maalin jälkeen FCV-hyökkääjä Stephan Blancilta lähti todella vaarallinen laukaus kohti Haka-maalin oikeaa yläkulmaa. Tämän laukauksen kuitenkin David Romana onnistui torjumaan kulmaksi upealla venytyksellään. Kulmapotku kuitenkin päättyi Hakan osalta todella kylmään suihkuun. FC Vaajakosken toppari Arttu Loukiainen oli vapaana takatolpalla ja pääsi nikkaamaan pallon 94.minuutilla Haka-maalin verkkoon. Näin ollen Haka koki hyvin karvaalla tavalla jo neljännen tappion putkeen ja jatkaa yhä sarjassa kymmenessä pisteessä.

Ottelussa palkittu Hakan uusi vahvistus Miguel Melo oli pettynyt, että ottelu kääntyi vierasjoukkueen voitoksi. Lyhyellä varoitusajalla peliin saatu Melo oli kuitenkin iloinen tekemästään maalista debyytissään.

-Mielestäni hallitsimme peliä suurimman osan ajasta. Siitä huolimatta viime minuuteilla menetimme keskittymisen emmekä tehneet sitä, mitä meidän olisi pitänyt tehdä voittaaksemme, Melo analysoi.

-Ennen peliä tunsin oloni hermostuneeksi, mutta samalla hyväksi. Kaikki pelaajat toivottivat minut hyvin tervetulleeksi ja joukkueeseen on ollut helppo sopeutua. Rakastan maalintekoa ja toivon saavani enemmän maaleja. Vielä kun seuraavalla kerralla se auttaisi joukkueemme voittoon. Se on tärkeintä!

Tilastot

1 - 2

FC Vaajakoski
(1-0)
87'MaaliSarlin Matias
94'MaaliLoukiainen Arttu