Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

RoPS - Haka KajHa   6 - 3

Keskuskenttä TN

​Hakalle tappio maalirikkaassa ottelussa – RoPS parempi 6–3

Haka kävi lauantai-iltana pitkällä vierasreissulla Rovaniemellä. RoPS oli kotikentällään parempi lukemin 6–3 (4–2). Maalien lisäksi ottelu oli muutenkin värikäs ja täynnä tapahtumia. Hakan maaleista vastasivat Tuomas Nurkkala, Jules Samnda ja Henrique Quadros.

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat Hakan kannalta varsin kelvolliset. Haka onnistui kontrolloimaan peliä ja 10 minuutin kohdalla Jose Ferreira teki väkevän nousun laitapakin paikalta, jonka seurauksena RoPS-puolustus joutui rikkomaan Ferreiraa aivan 16-metrin rajalla. Tästä seurannutta vapaapotkua asettui ampumaan Joni Kivijärvi. Kivijärven matalan laukauksen RoPS maalivahti Lauri Vetri onnistui torjumaan, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä kuitenkin Haka-hyökkääjä Tuomas Nurkkala, joka pääsi viimeistelemään maalin edestä kauden neljännen täysosumansa. 23 minuutin kohdalla RoPS pääsi otteluun mukaan kuin varkain tasoittamalla pelin kulmapotkun seurauksena. Takatolpalle tulleen kulman runnoi sisään RoPS kapteeni Samuel Olabisi.

RoPS siirtyi ottelussa 2–1 johtoon 31. minuutin kohdalla Aapo Savolaisen maalilla. Savolainen tuikkasi pallon maaliin matalan sivuvapaapotkun seurauksena. Haka onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin seitsemän minuuttia myöhemmin. Jules Samnda teki kauden ensimmäisen maalinsa upealla kuudentoistakulmalta lähteneellä laukauksella, joka painui vastustamattomasti RoPS-maaliin oikeaan yläkulmaan. Tasoituksesta huolimatta ensimmäisen jakson viimeisen viiden minuutin aikana Hakan niskaan kylmää vettä kuitenkin kaatoi kotijoukkueen Eetu Venäläinen kahdella maalillaan. Ensimmäisen RoPS-hyökkääjä viimeisteli läpiajosta ja toisen maalin edustalta keskityksen seurauksena. Näin ollen puoliajalle siirryttiin RoPSin 4-2 johdossa.

Toinen jakso alkoi maalien suhteen hieman rauhallisemmin. Tunnetta ja keltaisia kortteja jakson alkupuolella silti jo nähtiin. Toisella jaksolla maalin teon aloitti Henrique Quadros 75.minuutilla. Quadros kavensi ottelun lukemiin 4–3 ampumalla pallon noin kuudestatoista metristä RoPS-maalin vasempaan alanurkkaan. Haka ehti nauttia kavennusmaalista kuusi minuuttia, kun RoPS riisti pallon keskialueella hieman rikkeeltä haiskahtaneella tavalla. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Mikke Kiljunen viimeisteli Ropsin viidennen maalin. Tilanteen jälkeen myös Hakan päävalmentaja Luis Figueiredo passitettiin punaisella kortilla katsomon puolelle tunteiden purkauksen jälkeen. Vielä 95. minuutilla ottelun loppulukemat ja oman hattutemppunsa viimeisteli RoPSin 17-vuotias hyökkääjä Eetu Venäläinen.

Ottelussa maalinteossa onnistunut Haka-hyökkääjä Tuomas Nurkkala oli tyytyväinen maalistaan ja antoi täysosumasta myös kiitosta vapaapotkun antaneelle Joni Kivijärvellä.

-Maali tuntui mukavalta, mutta lopputuloksen jälkeen myös merkityksettömältä, kun pisteitä ei Kajaaniin saatu. Maalia edelsi Kivijärven Jonin hyvä vapaapotku, minkä seurauksena pääsin laittamaan pallon käytännössä tyhjään maaliin, Nurkkala kertaa.

Vaiherikkaasta ottelusta jäi pelissä Hakan kapteenina toimineelle Nurkkalalle kaksijakoiset ajatukset.

- Ensimmäisellä puoliajalla rakennettiin hyvin paikkoja, hallittiin peliä ja oltiin hyvällä peli ilmeellä. Harmiksi jokainen RoPS-hyökkäys päätyi kuitenkin omaan maaliin syystä tai toisesta. Muutamassa maalissa jäi myös jonkin verran jossiteltavaa, olisiko tuomarin pitänyt viheltää RoPSin pelaajan rike ennen maalia, mutta sen taakse on turha enää piiloutua. Eikä se ottelua ratkaissut.

-Ottelu tuntui ainakin kentän tasolla tasaiselta ja fyysiseltä kamppailulta. Eikä loppunumerot kerro pelistä kaikkea. Kentällä oli muutenkin kova lataus ja korttia nousi tiuhaan molemmille joukkueille. Loppuun asti meidän pelaajamme taistelivat hakien kavennus osumia. Sen myötä RoPS pääsi vielä iskemään muutaman lisäosuman, Nurkkala summasi.

Tilastot
RoPS

6 - 3

(4-2)
11'MaaliNurkkala Tuomas
23'MaaliOlabisi Samuel
31'MaaliSavolainen Aapo
38'MaaliSamnda Jules Yves
42'MaaliVenäläinen Eetu
45'MaaliVenäläinen Eetu
78'MaaliKiljunen Mikke
95'MaaliVenäläinen Eetu