AC Kajaani vei voiton harjoitusottelussa!


Kuten oli ennakoitavissa useamman Kajaanin Hakan runkopelaajan ollessa syrjässä niin AC Kajaani vei ensi kesän sarjavastustajien talven ensimmäisen harjoituskoitoksen maalein 3-1 (1-0). Lukemat hieman mairittelevat AC:tä, sillä peli pyöri melko runsaan osan ottelusta sen kenttäpuoliskolla. Tähän toki varmaan vaikutti se, että ottelu oli joukkuettaan vasta kokoavalle AC:lle talven ensimmäinen. Tuloksellisesti ratkaiseva ero oli AC Kajaanin ulkomaalaisten ammattipelaajien, lähinnä maajoukkuetasollakin käyneen meksikolaisen Alberto Ramirezin tehoissa. Hyvien syöttöjen ohella jo viime kesänä AC:n otteluissa avainpelaajana .esiintynyt Ramirez latoi nyt AC:n kaksi ensimmäistä maalia. Kolmas merkittiin Mika Vainikaiselle Jo toista reissua Suomessa pelaava Ramirez oli siis mukana jo viime kaudella Kajaanissa.mutta muuten AC:n ulkomaalaiset ovat lähes kaikki vaihtuneet ja pari on vielä tulossa lisää. Nuorempia kotimaisia pelaajia on hommattu eri puolilta Suomea ja varsinaisesti kotikaupungin poikia oli avainasemissa vain välillä Hakassakin nähty Tatu Hoffren puolustuksen johtajana. Kajaanin Hakalta puuttui kentältä puolenkymmentä avauskokoonpanon pelaajaa ja tämä näkyi. Pelipaikkoja oli vaihdeltu ja avausjaksolla toinen laita vuoti eikä AC:n hyviä pitkiä syöttöjä saatu torpattua. Kun pääpelivoimainen luottotoppari Joonas Tikkanen oli siviileissä kentän laidalla niin heti AC:n ensimmäinen kulmapotku kostautui. Keskityksen purku jäi huonoksi ja Ramirez ampui ruuhkan takaa maanuoliaisen alakulmaan. Toisella jatksolla Hakan peli vähän rauhoittui ja Timo Liimatta pääsi melkoisen kamppailun jälkeen nostamaan Hakalle tasoitusmaalin. Liimatta juoksi kyllä laitakärkenä paljon ja sai siinä mielessä maalin sopivasti työpalkinnoksi, mutta sijoittumisvirheitä hänelle vielä tuli. AC pääsi uudelleen johtoon kun Haka ei osannut sijoittaa vaparimuuria ihan oikein ja Ramirez jysäytti ohi maalivahti Olli Karppisen. Karppisen saldoa kohensi yksi hyvä lähitorjunta, mutta maalin edestä ruuhkasta tullut 3-1 maali yllätti hänetkin.

Liigajoukkueet Kajaanin

Haka jatkaa nousijajoukkueen tiukkaa harjoitusottelutahtia ja pelaa jo huomenna sunnuntaina klo 14 Pallohallissa Kokkolan GBK:ta vastaan. Pelaajarinatamalla tulee silloin ainakin se muutos, että tänään huilinut Toni Soini asettuu Hakan tolppien väliin. Lähiaikoina saamme nähdä Kajaanissa samassa paikassa vielä tasokkaampaa kotimaista jalkapalloa siillä liigaseurat Rovaniemen RoPS ja Kemim PS Kemi Kings iskevät Pallohallissa yhteen Suomen Cupin ottelussa runsaan viikon päästä keskiviikkona 1. maaliskuuta klo 18. Tietty harmi on se, että halliin voidaan ottaa vain 300 katsojaa.

Hakalle joukkue kolmoseen?

Jalkapallon alemmilta sarjatasoilta kuuluu mielenkiintoisia uutisia. Näyttää nimittäin hyvin mahdolliselta, että Kajaanin Haka pelaa ensi kesänä myös kolmosdivisoonassa. Nimiitäin kolmosdivisoonan pohjoislohkosta ovat paikastaan luopuneet sekä kakkoseen takaportista päässeen OTP:n tilalle nostettu FC Santa että AC Takinkääntäjät ja vielä Raahen AS Moon on itse pudottautunut Neloseen. Tilalle on nostettu SoPa sekä Palloliiton Pohjois-Sumen piirihallituksen erikoispäätöksellä oululainen Herculeksen kakkosjoukkue sekä KajHa/Akatemia ja OPS/Akatemia. Tiettävästi kolmosesta pudonneen Spartak Kajaanin haluja kolmoseen myös kyseltiin, mutta niitä ei ollut vaan joukkue pelailee ensi kesän nelosta. Kajaanin Hakalle oma Akatemia-joukkue kolmosdivisoonassa sopisi sinänsä hyvin sillä näin edustusjoukkueen ringin kaikki pelaajat saisivat entistä paremmin peliaikaa. Valmentaja, muutama pelaaja ja taustavoimia kuitenkin tarvittaisiin eikä seurajohto ainakaan vielä tänään voinut varmistaa sarjaan lähtemistä. .