Haka tasapeliin GBK:n kanssa!Eilen paikallisderbyn AC Kajaanille hävinnyt Kajaanin Haka oli pelirasitukseen ja sairaslistaan nähden yllättävänkin hyvässä vireessä ja jäi vain 7 minuutin päähän voitosta Kokkolan GBK.sta. Maalit tasattiin lopulta 1-1 (0-0) ja tilanteisiin nähden oikea tulos kelpasi molemmille Jarkko Kyllösen hyvin tuomarin näpeissään pitämässä ottelussa.. Hakan peli oli avausjaksolla valmiimpaa kuin GBK:n jolle harjoitusottelu oli vasta ensimmäinen.. Kokkola vielä kasaa joukkuettaan ja testimiehiä oli mukana nytkin kuten alakerrassa toisena topparina ollut Patrick Khouri USA.sta. Eilen esiintyneen AC Kajaanin tavoin ryhmä on aika ulkomaalaispitoinen ja käytti tänään kaikkia mukana olleita 18 pelaajaa. Haka hallitsi ensimmäisen puolituntisen vaikka ei oikein maalipaikkoihin päässytkään. Puolustuslinja toimi Naoufel Mabroukin eli tuttavallisemmin Nanin ja Luckyn johdolla eilistä paremmin ja kesti myös Kokkolan loppurynnistyksen maalivahti Toni Soinin parin hyvän torjunnan ollessa viimeinen lukko.

Nanilta pelimiehen maali

Toisella jaksolla GBK sai pari pahaa painostusjaksoa, mutta Haka kuitenkin heilautti maaliverkkoa kun Nani kävi tekemässä oikein pelimiehen maalin. Keltapaidat saivat Joona Heiskasen taistelun myötä .aikaan mylläkän GBK:n rangaistusalueelle ja pehmeällä kosketuksella palloa hallitseva Nani pujotteli parin miehen ohi etukulmaan tökäten pallon kärkkärillä ohi GBK.n maalivahdin. GBK jaksoi toisella jaksolla painaa pallon perässä vähän hakalaisia enemmän ja Toini Soini joutui venymään useampaan näyttävään torjuntaan. Kerran pelasti maalin ylähirsikin. Alkoi näyttää siltä että kotijohto säilyy, mutta pieni löysäily kostautui. Vaihdosta tullut Juuso Pikkarainen jäi ihmettelemään "Sande" Nukariselta alakerrasta tullutta syöttöä ja meni pallon perään kävelyvauhtia päästäen kokkolaispelaajan siihen käsiksi. Nukarinen taas ryntäsi puolustuslinjasta vähän harkitsemattomasti ylös tilannetta pelastamaan mutta tuli ohitetuksi ja Tobias Wentin pääsi aivan vapaasti laukomaan kokkolalaisille tasoitusmaalin.

Seuraava matsi Oulussa

Kletanuttujen pelissä oli ajoittain hyvää pelinhallintaa ja yritystä, mutta ottelun sisällä tuli jaksottaista herpaantumista. Ehkä eilinen peli, mutta varmasti myös keskentän avainpelaajien puuttuminen äskettäin jatkossopimuksen tehnyttä Joona Ojalaa myöten vaikutti kokonaisuuteen. Muutamia pelaajavaihdoksiakin oli eilisestä tehty, esimerkiksi Jimi Sirviö sai nyt pelata kärjessä koko matsin ja eilen Hakalle maalannut Timo Liimatta pelasi vain tovin ottelun lopusta. Haka ottelee seuraavan kerran parin viikon päästä 5. maaliskuuta ja silloin Oulussa viime kesältä tutun OTP:n kanssa. Oululaiset jäivät viime kesänä kolmosdivarissa Hakan taakse mutta pääsivät takaportin kautta nousemaan kakkosdivariin.