Hakan vahvistukset vielä auki. Kainuulainen pelaajalinja jatkuu.5.4 kevätkokouksensa pitänyt, Kainuun ehdottomasti laajinta jalkapallon junioritoimintaa pyörittävä seura Kajaanin Haka saattoi hyväksyä viime vuoden toimintakertomuksen hyvillä mielin. Selkeä edistysaskel oli se,että seuraan syntyi oma, aktiivisti toimintansa aloittanut juniorijaosto. Jaoston myötä junioritiimien toimijat saivat enemmän itsenäisyyttä, samalla vastuut ja raha-asiatkin ovat selkeät. Tänään juniorijaosto sai oman edustajansa Jani Räisäsen myös seuran hallitukseen, joka sai myös tasa-arvoulottuvuutta kun joukkueenjohtajan hommissa toimiva Johanna Karjalainen valittiin toiselle syyskokouksessa auki jätetylle hallituspaikalle. Jani Räisänen kertoi, että jaostossa on työstetty vähitellen valmiiksi toimintakäsikirjaa, jossa määritellään selkeät tehtäväkuvat ja yhteiset arvot. -Jokaisen tiimin osalta tehdään myös tarkat toimihenkilösopimukset. Joku voi luulla tätä byrokratiaksi mutta tästä on kyllä apu jokaiselle mukana olevalle ja hommiin haluavalle. Työt on jaettu ja tehtävät selvät, kukaan ei joudu tekemään kaikkea itse, hän perusteli. Juniorijaoston toiminta näkyy sitenkin, että seuran hienosti uusituilta nettisivuilta löytyvät hyvät, ajantaiset tiedot junioritiimien osalta.

Akatemian rinki pian selvillä.

Kajaanin Hakan viime vuoden suuri harppaus oli tietysti seuran edustusjoukkueen paluu Kakkoseen. Paluu tehtiin nuorella, lähes sataprosenttisesti kotikaupungin pelaajistolla. Jalkapallon siirtoikkuna menee pian kiinni ja monet Hakan ensi kesän vastustajista ovat käyneet ostoksilla ulkomaita myöten. Hakan ympärillä on liikkunut puheita mahdollisesti parin kokeneemman pelaajan hankinnasta, mutta puheenjohtaja/manageri Jarmo Anttosen mukaan päätöksiä ei ole tehty. Hakalla on valmiiksi iso pelaajarinki, mutta parin avainpelaajan loukkaantuminen vaikuttaa tilanteeseen. -Jos joku tulisikin, niin peruslinjaamme se ei muuta. Haluamme tarjota paikallisille nuorille kehityspolun junnujen ja Akatemian kautta edustusryhmään ja myös järjestää peliaikaa kaikille kovasti harjoitteleville, hän korosti. Osa pakettia on se, että Haka lähtee toisella eli HakaAkatemian joukkueella ensi kesän kolmoseen. -Valmennustiimissä Tankki (Hakan edustusjoukkueen Pekka Kemppainen) ja Spartakin puolelta Sirviön Tuomo ja Putkosen Risto ihan lähiaikoina katsovat millaisella ringillä kolmoseen lähdetään, Anttonen kertoi. Spartak Kajaani luopui sarjapaikastaan, joten nyt osa sen entisistä pelaajista on jatkamassa HakaAkatemiassa osan pelatessa enemmän harrastepohjaista Superliigaa.

Harkkamatsit jatkuvat.

Kajaanin Hakan edustusjoukkue leireilee Vuokatissa viikonvaihteessa, mutta sarjan alkuun ei ole niin pitkää aikaa etteikö pelituntumaa haettasi tiukasti. Seuraavaksi Hakan vieraaksi on tulossa Oulusta JS Hercules ja ottelu on ensi viikon perjantaina 14.4. klo 14.00. Pelipaikka riippuu ihan sääolosuhteista eli jos sää sallii niin pelataan ulkona Liikuntapuiston tekonurmella tai sitten Pallohallissa. Vain pari päivää myöhemmin eli 17.4. Haka matkustaa Ouluun pelaamaan sarjaporrasta ylemmäs nousseen OPS:n kanssa.