Voitto viimeisestä harjoitusottelusta kotona.Kajaanin Haka jätti hyvän mielen joukkueelle ja kotiyleisölle voittamalla viimeisessä kotiharjoitusottelussaan nimekkään Oulun JS Herculeksen puhtaasti 4-1 (2-0, 2-1). Haka pelaa vielä kaksi harjoitusottelua vieraskentillä ennen sarja-avausta. Jo maanantaina pelataan Oulussa ykkösdivariin noussutta Oulun Palloseuraa vastaan ja sen jälkeen vielä ensi kesän sarjavastustaja PK-37:ää vastaan Iisalmessa. Haka on pelannut harjoituspeljä runsaasti. Valmentaja Pekka Kemppaisen mukaan ne ovat parasta harjoitusta sarjaan varsinkin kun suurin osa pelaajista ei kakkosdivisioonan tasolla ole pelannut aiemmin lainkaan. Vaikka nyt reilu voitto ensi kesän yhdestä kilpailijasta tulikin niin Kemppainen ei lähde etukäteen revittelemään vaan sanoo vasta sarjapelien näyttävän joukkueen tason. Haka tavoittelee ensi kesänä lähinnä sarjapaikan uusimista vaikka tietysti lähtee jokaista ottelua voittamaan. Mitään kuplaa seurassa ei rakenneta ja niinpä maanantaina päättyneen siirtoajan puitteissa ei vahvistuksia värvätty. Loukkaantumiset ovat hieman riesana olleet, hyökkääjä Timo Väisänen on yhä kentän reunalla ja kokenein keskikenttäpelaaja Joona Ojala ei pysty pelaamaan vatsalihasvaivojen vuoksi. Onneksi tuttavallisesti Nanina tunnettu Naoufel Mabrouk pystyi jo pelaamaan lähes täyden ajan vaikka jääpussia reisille piti penkille painella.

Toppari Tikkanen maalasi kahdesti Uutta viretta Haka haki viikonvaihteessa Vuokatissa pideltyltä harjoitusleiriltä ja Herculesta vastaan joukkue aloittikin terävästi. Vieraiden pelinrakentajina olleet entiset Haka-pelurit Junior Obagbemiro laitakärkenä ja Jerome Ogbuefi alempana keskikentällä eivät saaneet omaa hyökkäystä käyntiin Hakan karvatessa vahvasti, Junior jakoi muutaman hyvän syötön, mutta ne katkesivat paitsioihin. Sen sijaan Haka iski jo 7. minuutilla kun Severi Mannisen antaman kulman toimitti vierasmaaliin ylös noussut Haka-toppari Joonas Tikkanen. Kotijoukkueen hyvä vire jatkui ja 20 minuuttia myöhemmin pallo oli taas oululaismaalissa kun Jesse Kemppainen pääsi liukumaan Leevi Kemppaisen hienon poikittaissyötön lähes tyhjään maaliin. Jakson lopulla voimasuhteet vähän tasoittuivat mutta Hakan maalissa Olli Karppinen oli varmaotteinen ja puolustuksessa erityisesti Lucky parantaa ottelu ottelulta. Toisen jakson alkuminuutit olivat lähes Haka-showta. Kotijoukkue sai heti alkuun kulman, Herculeksen maalivahti esitti sen jälkitilanteessa hyvän lähitorjunnan mutta ei saanut pallo haltuunsa. Hakalaisten jatkolaukaus parista metristä jysähti tolppaan ja sitten "Tiki" Tikkanen ampui ulos kimmoneen nahkakuulan verkon perukoille. Vain pari minuuttia ja Tommi Lukkari pääsi täräyttämään noin kolmesta metristä Leevi Kemppaisen syötön verkkoon ja Haka johti jo 4-0. Leveäksi revähtäneet numerot ja useat pelaajavaihdot laskivat vähän keltapaitojen agressiivisuutta ja vieraat saivat peliotteensa haltuunsa. Yhden maalin Nigerian enitisen maajoukkuetähden Daniel Amokachin valmentamat oululaiset saivat aikaan mutta Hakan voitto ei ollut missään vaiheessa uhtattuna ja muuten hyvin esintyneellä Leevi Kemppaisella oli vielä lopussa varaa tuhlata yksi maalipaikkakin. Vaikka toinen jakso oli alkuminuuttien jälkeen kotijoukkueelta vähän vaisu,

niin kokonaisuutena peli oli yleisöön menevä esitys jolliaisia olisi mukava nähdä kesälläkin.