Hakalle piste Kakkosen kotiavauksesta.Maaliton tasapeli kotiavauksesta avasi sarjanousija Kajaanin Hakan pistetilin jalkapallon Kakkosessa. Kauniissa mutta kovan kylmän sivutuulen riivaamassa ottelussa ei Kajaanin Liikuntapuistossa hienouksia nähty. Avausjaksolla parempi Haka sai lopulta olla tulokseen jopa tyytyväinen, sillä Pietarsaarelainen JBK, sarjanousija sekin, oli lopussa pari kertaa kuitata pinnat mukaansa. Ottelusta oli jo etukäteen tiedossa tiukka, sillä JBK voitti omassa kotiavauksessaan Iisalmen puhtaasti 4-0 ja Haka puolestaan hävisi oman avauksensa Torniolle 0-3. Kajaanilaisittain tärkeä muutos oli se, että kokenut luottotoppari Joonas Tikkanen, joka kolhujen takia oli pois Tornio-ottelusta, oli saatu nyt kentälle ja näin Naoufel Mabrouk, pelikavereiden Naniksi kutsuma pakki, nostettiin vähän ylemmäs. Tikkanen yhdessä Luckyn kanssa raatoi Hakan alakerran keskellä palkinnon arvoisesti eikä maalivahti Toni Soini joutunut lopulta torjumaan kuin pari kertaa ja onneakin oli Hakalla mukana. Hakan keltapaidat jaksoivat avausjakson sivutuulessakin tehdä töitä Leevi Kemppaisen johdolla ja palkittu Konsta Hurskainen jakoi vasemmalta muutaman hyvän keskityksen. Joukkue sai aikaan hyvän painostusjakson kolmen peräkkäisen kulman kera ja yhden avoimen maalipaikan Väinö Juntuselle, mutta JBK:n takalinjat kestivät ulottuvan maalivahdin Anders Brunellin ollessa viimeinen lukko ja Juntusen kuti meni vasemmalta maalin ohi.


Toisella jaksolla ote kääntyi enemmän vieraille ja Hakan hyökkäykset olivat enimmäkseen pitkiä läpisyöttöyrityksiä Tommi Lukkarille. Yksi avopaikka Lukkarille tulikin, mutta hän joutui kurottamaan laukausta ihan maalin kulmalta ja jo varmalta näyttänyt osuma kuihtui kun pallo nousi liian ylös Brunellin torjuttavaksi. Ottelun lopussa Hakan juoksutahti alkoi piiputtaa ja harhasyöttöjen määrä kasvoi aivan liian suureksi. Vaihdotkaan eivät enää tilannetta kääntäneet vaan lopussa JBK oli lähempänä voittomaalia. Pistekin on nuorelle nousijajoukkueelle tärkeä, mutta syöttöpelin pitää kovasti kohentua jos Haka aikoo panna kampoihin lähestyvässä äitienpäivän paikallisottelussa AC Kajaanille.


Otteluita voi seurata jopa saunasta! Vaikka pelataan omilla kasvateilla kuten Haka tekee, niin Kakkosenkin tasolla edustusjoukkueen pyörittäminen kaipaa muutakin kuin pääsylipputuloja. Haka on markkinoinnista vastaavan Jouko Palorinteen vedolla rakentanut yrityssuhteita ja seuran visuaalista ilmettä on huomattavasti kohennettu. Selvä parannus on se, että ihan pelikentän päätyyn Keilakeskukseen on luotu otteluaikaiset VIP-tilat, jonne firmat, kuten avausottelua isännöinyt tekstiilipainatuksen erikoisfirma Seripoint voivat tuoda vieraitaan katsomaan ottelua joko sisätiloista, terassilta tai jopa saunan lauteilta käsin. Hakahan tarjoaa tänä kesänä jalkapallon edustusjoukkuepelejä kahden joukkueen voimin, sillä Kolmosta pelaava uusi HakaAkatemia pelaa huomenna sunnuntaina 7.5. klo 15 Liikuntapuistossa jo kauden kolmannen ottelunsa. Joukkue joka koostuu Hakan ringissä harjoitelleista sekä sarjapalloilusta luopuneen Spartakin pelaajista saa vieraakseen huomenna Oululaisen JS Herculeksen kakkosjoukkueen.