Rovaniemeläiset liian vahvoja AkatemialleEntisen liigapelurin, aikoinaan Kotkan liigaryhmääkin valmentaneen Vesa Tauriaisen opeissa olevat FC Santa Claus AC:n pelaajat olivat liian vahvoja Kajaanin Hakan kakkosryhmälle, HakaAkatemialle ja veivät voiton mukanaan Rovaniemelle maalein 0-7 (0-3). Tulos ei yllätä, sillä Santa pelasi viime kauden kakkosdivaria ja useampi pelaajista on talvikaudella ollut mukana RoPS:in liigajoukkueen harjoituspeleissä.. Kolmosdivarissa Santa on nyt lohkon kakkosena ja ilman tappioita. Hakan nuorista ja muutamasta Spartakin paidassa esiintyneestä pelurista koottu Akatemia jäi jalkoihin jo avausjaksolla osin omien virheiden myötä. Esimerkiksi avausosumassa maalivahti Olli Karppinen oli liian ulkona ja RoPS:in liigaryhmän reservinä toimivan vierasjoukkueen hyökkääjä pääsi chippaamaan pallon Karppisen yli verkkoon. Aivan avausjakson lopussa Hakan keltapaidat saivat vähän mylläkkää vierasmaalille, mutta ei palloa maaliviivan yli.

Toisella jaksolla numerolappuja vieraiden sarakkeessa jouduttiin nostelemaan tulostaululle paikoilleen vielä neljästi. Nostelemaan, koska kaupunki ei vieläkään ole saanut sähköistä tulostaulua kunnolla toimimaan. Numerot menivät rumiksi osin siksi, että Akatemia joutui pelaamaan lähes koko toisen jakson miesvajaalla kun laitapakki Kabunda Boel Bukase lensi kahdella varoituksella ulos. Viimeisen varoituksen tuonut kaato tapahtui rankkarialueella ja Santan Jarkko Luiro upotti pilkulta varmasti lukemiksi 0-4. Paikkoja vierailla oli vaikka 10 osumaan, mutta pari tiukkaa tilannetta Olli Karppinen torjui ja vähän punapaitojen tarkkuuskin herpaantui. Hakan puolustuksessa "Ale" Korhonen joutui liiaan kovaan urakkaan kun laitapakit hävisivät voimassa ja nopeudessa vieraille. Ja kun Hakan pääsi muutaman kerran hyökkäyksissä Santan rankkarialueelle niin sormi meni suuhun eikä onnikaan ollut myötä... Osin isäntien peliä sotkivat loukkaantumiset, Tomi Kilpeläiselta hajosi nivunen jo avausjaksolla ja kun muut vaihdot oli jo käytetty, niin lopussa varamaalivahti Veli-Matti Saxholm meni polvensa reväyttäneen Oskari Korpisen tilalle. Joka tapauksessa ottelut tuovat kaivattua peliaaikaa ja kokemusta Akatemian nuorille ja kyllä se verkkokin vielä heiluu kun esimerkikskii kentille palanneen Paavo Kovalaisen kyvyt opitaan paremmin käyttämään.