Tervetuloa Hakaan, Marko!


Yksitoista kuukautta sitten Serbiasta Suomeen muuttanut Marko Milunovic opiskelee Edukailla ammatillisesti suuntautuneessa kotoutumiskoulutuksessa, valmentaa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa jalkapalloilijoita sekä toimii pelaajana ja valmentajana Kajaanin Hakan edustusjoukkueessa. Markon suomen kielen opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja valmentajan ammattiin painottunutta. Aamun akatemiavalmennuksen ja illan pelaaja-valmentajaharjoitusten välissä hän opiskelee jalkapallosuomea Edukailla opettaja Outi Piiraisen ohjauksessa. Ja vaikka jalkapallo rajat ylittävä kieli onkin, muutamien meille tuttujen sanojen kanssa riittää Markolla vielä haasteita, vaikka oppiminen muutoin hauskaa onkin. Suomen kielen tötsä-sana naurattaa. Miten tuolla pienellä oranssilla esineellä voikaa olla niin kielen solmuun laittava nimi.