Hakalla hyvä nousu Jippoa vastaan!


Jalkapallo on maalintekopeli, mutta myös henkimaailman hommia, joissa valmentajan taktinen veto ja hetkellinen liika hyvänolontunne voivat muuttaa asetelmia päälaelleen.

Niin kävi merkittävien pelaajavahvistusten myötä kakkosdivisoonakauteen valmistautuvan Joensuun Jipon ja sarjaporrasta alempana palloilevan Kajaanin Hakan harjoitusmatsissa.

Kotijoukkue aloitti Kajaanin Pallohallissa vahvasti, Laitapakiksi sijoitettu Lucky Nwanneka teki pari vahvaa nousua jotka toivat kulmapotkut ja veti yhden napakan vasurikudin, jossa maali ei ollut kaukana.

Vähitellen tilanne tasoittui mutta keskikentällä kamppailtiin aivan tasaisest kunnes Hakan maalivahti Toini Soini kämmäsi helpon pallon joka pomppasi pari metriä ulos sylistä.

Jippoon kaksivuotisella (1+1) sopimuksella pestattu, Suomessa jo pian 9 vuotta pelannut Georgian maajoukkuemies, täällä niin liigan kuin Ykkösenkin maalikuninkuudet voittanut Irakli Sirbiladze sai pallon kuin tarjottimelle ja verkossahan se pian oli.

Hakalaiset jatkoivat takaiskusta huolimatta työntekoa, vaikka tuomari Jussi Tervosenkin vislaukset olivat joukkuetta vastaan siinä määrin että Leevi Kemppainen tulistui varoituksen arvoisesti.

Kun Haka yritti nostaa peliä niin Jippo iski taas tehokkaasti, Hakan alakerta aukesi liian helposti ja Miko Mäkirinne pääsi iskemaan maalin edestä poikittaissyötön helposti maaliin.

Pikatasoitus ei ihan riittänyt

Tuli vain viiden minuutin puoliaika ja Hakan valmentaja Pekka Kemppainen pisti sen aikana pelaajaryhmityksen uusiksi. Joensuulaisetkin ehkä ajettelivat, että tämä oli tässä, mutta ei ihan vielä ollut.

Haka näet iski heti ensimmäisestä hyökkäyksestä kavennuksen ja vielä tasoituksenkin noin viiden minuutin sisään.

Flunssa on riivannut molempia joukkueita. Haka oli sentään saanut pitkästä aikaa mukaan Juuso Rissasen, joka teki avausjaksolla keskikentällä kovasti töitä mutta sai lisää tehoja uudesta ryhmityksestä toisen jakson alkuun. Rissanen teki esityön Hakan kannusmaaliin, jonka ohjasi verkon perukoille juuri puoliajalta vaihdosta kentälle päässyt maahanmuutajataustainen testipeluri Ismat.

Hakan nuoressa ryhmässä fyyisstä kovuutta edustaa Joona Heiskanen, joka harvemmin kuitenkin pelipaikkansa takia maaleilla mässäilee.Nyt hänen pitkä nostonsa kuitenkin upposi Jipon maaliin ja tasoitti ottelun.

Voittoon asti Hakan puristus ei ihan riittänyt, se voitto meni vieraiden mukana Joensuuhun kun Irakli Sirbiladze pääsi vielä toisen kerran maalintekoon ja Jippo vei voiton lopulta maalen 2-3 (0-2)

Vaikka kyse oli harjoitusmatsista ja tappio tuli niin Hakan ilme on taisteleva,

Sekin oli mukava nähdä, että viime kesän lähes kaikki pelit maalissa ollut Olli Karppinen on käymässä Kajaanissa ja oli tullut vaihtopenkille nyt varulta istumaan. Ollihan on yksi viidestä mm. opiskelujen takia Oulussa olevasta viime kesän hakapelurista, joiden pelaamiset ensi kesänä ovat auki..

Haka pelaa seuraavan harjoituspelinsä viikon päästä ja silloinkin harjoitusvastustaja on sarjaporrasta ylempää eli Kokkolan GBK.