Kotiavaus voitto!


Muutaman kokeneen pelurin vahvistama PS Kemi Akatemia teetätti Kajaanin Hakalla hikisen iltapuhteen muutenkin kuin hienon sään puolesta joukkueen kotiavauksessa.

Haka nappasi lopulta 2-0 (0-0) kotiavausvoiton, mutta viimeinen 10 minuuttia sisälsi paitsi yliajalla syntyneen Hakan toisen maalin, myös tuhlatut rangaistuspotkut kentän molemmissa päissä.

Kemin enrtisen Karjalahden Ihmeen pohjalta syntyneen ja viime vuodet kolmosta pelanneen FC Kemin porukka hajosi tälle kaudella aika lailla ja siksi seura sopi yhteistyöstä liigatason PS Kemi Kingsin kanssa.

Synnyrerry Akatemia-joukkue oli nyt lähes koko ottelun lievässä alakynnessä Hakaa vastaan, mutta olisi voinut saada vähntään tasapelin ilman Hakan maalille sormivaivansa jälkeen palannutta Olli Karppista.

Hakaveskari sai olla lähes koko ottelun työttömänä, mutta oli lopun pahoissa hässäköissä mies paikallaan ja pelasti voiton kotijoukkueelle.

Hakan kova työ, johon toki mahtui aivan liikaa harhasyöttöjä ja tehottomuutta, palkittiin kun peliä oli käyty vajaat 71 minuuttia.

Apuvalmentajanakin toimiva toppari Marko Milunovic keskitti oikealta ja ylös noussut toinen toppari, viime kesältä tuttu Lucku Nwanneka puski keltapaidat johtoon.

Vain 10 minuuttia myöhemmin tuli Olli Karppisen näyttöpaikka kun kemiläiset saivat rangasituspotkun.Karppinen kuitenkin heittäytyen torjui Nico Mäen laukauksen.

Kemi sai rakennettua pari mylläkkää Hakan maalille, mutta kun ottelu oli mennyt jo yliajalle niin Kemin maalivahti sai puolestaan venyä rankkarin kanssa.

Hakan kippari Leevi Kemppainen jolla oli kautta pelin vähän ylikierroiksilla käynyttä pelaamista ja melko tussahtehluiksi jääneitä laukaisuja .kuitenkin epäonnistui pilkulta.

Pari minuuttia myöhemmin Kemppainen sitten pääsi avopaikkaan eikä enää erehtynyt vaan kuittasi lopullisen sinetin ottelulle.

Kaikesta näkee, että kausi on vasta alussa

Kajaanin Haka on pelannut kevättalven aikana melko onnistuneita harjoituspelejä, mutta viimeksi tuli tappio Regions Cupissa Sodankylässä ja kaikesta näkee, että sarjakausi on vielä aivan alussa.

Ulkokentillä on eri asia pelata kuin hallissa vaikka Kajaanin Pallohallin tekonurmi onkin samanlainen kuin Liikuntapuistossa.

Kauden alkuun kuuluu pelillinen hermostuneisuus joka näkyi myöls siten, että erotuomari Jarkko Kyllönen joutui vilkuttelemaan varoituskorttia useamman kerran.

Hakalla on Olli Karppisen edessä hyvä topparpari Milunovic ja Nwanneka. Heidän yläpuolellaan pelasi alimpana keskikenttämiehenä nyt Miki Kettunen, joka aiemmin on ollut mm. Spartakin paidassa..

Nuorilla pelaajilla on yritystä ja vähän kokeneemmistä vaihdosta peliin päässyt Joona Heiskanen laukoi pari kertaa hyvin.

Kotijoukkueella oli tällä kertaa penkillä vain kolme kentävaihtopelaajaa jotka kaikksi saivatkin peliaikaa sekä varamaalivahti Vellu Saxholm.

On harmi että esimerkiksi pelintekijä Juuso Rissanen on jalkavaivaisena yhä sivussa. Ulottuva nigeialainen Philip Aremu pääsi vaihdosta kentälle toisella jaksolla ja hänestä Hakalla luultavasti on vielä iloa kunhan miehen ominaisuudet osataan täysin käyttää.