Hakalla jälleen maalijuhlat!


Maakuntamatkailua, kolme pistettä ja draamaa.

Tätä kaikkea sisälsi Edustusjoukkueen eilinen vieraspelireissu Tornion Arpelaan. Kajaanilaisjoukkue lähti matkaan vain kahdella vaihtomiehellä, joten matkantekovälineeksi riitti oivasti 17-paikkainen pikkubussi (oman bussin sattuneista syistä olevan telakalla). Matka starttasi 8:00 Liikuntapuiston pihasta. Aikainen lähtö tuli tarpeen, sillä ottelu pelattaisiin Tornioon kuuluvassa Arpelassa. Pitkän etsimisen ja lukuisten pikkuteiden läpi ajamisen jälkeen saavuimme perille tunti ennen pelin alkua.

Haka pääsi pelaamaan kauden ensimmäisen luonnonnurmi pelinsä ihanteellisissa olosuhteissa, aurinko paistoi ja nurmi oli hyvässä kunnossa.

Itse ottelu oli vierasjoukkueen suvereenia hallintaa läpi ottelun, vaikka "uusi" alusta vaati alkuun hieman totuttelua. Alun paras maalintekopaikka syntyi maalinedushässäkän jälkeen kajaanilaisten keskikentän Saku Nikkaselle, joka pääsi tökkäämään kuudesta metristä pelaajameren keskeltä, mutta kotijoukkueen maalivahti Alizadeh Noorollah reagoi tilanteeseen oikea aikaisella vastaantulolla ja näin pitäen lukemat vielä 0-0. Vapauttavan 0-1 maalin iski 23. minuutilla monipuolinen Lassi "Hissi" Toppinen, joka tällä kertaa pelasi keskikentän kymppipaikalla. Joukkueen hyökkääjä Tuomas Nurkkala pyöritti ensin kotijoukkueen puolustuksen nippuun ja tulinen veto tolppaan ja karat kävi sisään tökkäämässä juuri Toppinen. Näillä lukemin siirryttiin myös tauolle.

Toinen puoliaika alkoi samanlailla, kuin ensimmäinen päättyi. Reipas kymmenen minuuttia oli pelikelloa kulutettu, kun keltapaitojen Philip Aremu syöttää millin tarkan keskityksen takatolpalle, mistä joukkueen nuorisokaartiin kuuluva Niko Parkkari pääsee viimeistelemään taidokkaan haltuunoton jälkeen miesten Kolmosessa avausmaalinsa. Avausmaaliaan vielä metsästävä Nikkanen oli niin vaikuttunut Parkkarin suorituksen jälkeen että hänen kuultiin sanovan: "jos minulla olisi tuon ikäisenä ollut tuollainen tekniikka, Suomella olisi tällä hetkellä kolme mestareiden liiga voittajaa."

Kolmannen maalin viimeisteli 67. minuutilla rangaistuspotkusta Tuomas Nurkkala, joka oli ostanut vetovastuun joukkueen kapteeni Leevi Kemppaiselta, joka siviilikiireiden takia ei tällä kertaa reissussa mukana ollut. Taidokas viimeistely oikeaan alakulmaan jätti maalivahdin hölmistyneenä seisomaan paikoilleen ja Tuomas pääsi tuulettamaan kolmatta maaliaan kolmannessa peräkkäisessä pelissä.

Pelikellon näyttäessä 75. minuuttia nähtiin ottelun hienoin maali. Ottelussa tehot 1+2 summannut Aremu ottaa pallon haltuun 25 metrissä ja pyöräyttelee viisi, kuusi Tornion pelaajaa taidokkailla harhautuksillaan nakkikioskille ja sen jälkeen siirtää pallon kylmän viileästi verkon perukoille.

Ottelun kaksi viimeistä maalia oli pelkkää kosmetiikkaa. Aremun esityöstä Severi Manninen pääsee tökkäämään maaliviivalta tyhjiin ja vasen laitapuolustaja Jesse Kemppainen pitkän kuljetuksen päätteeksi laukoo 17 metristä alakulmaan.

Vierasjoukkueen parhaimmistoon kuului ehdottomasti hyvään vireeseen päässyt Philip Aremu, sekä alkukauden vaikeudet selättänyt ja maaliputkeen päässyt Tuomas Nurkkala. Erikoismaininnan ansaitsee joukkueeseen kesällä liittynyt takavuosien runkopelaaja Severi Manninen, joka on kahdessa ottelussa pelannut yhteensä 39 minuuttia ja viimeistellyt huikeat kolme maalia. Seuraavaksi edustusjoukkue matkaa Ouluun jo keskiviikkona 4.7 kun vastaan asettuu kauden ainoassa viikko vieraspelissä JS Herculeksen 2. joukkue.

Kotimatkalla saatiin sitä tuttua pelireissujen draamaa tältä kaudelta, kun tällä kertaa lainabussista rengas puhkesi Utajärven kohdalla ja näin loppumatka köröteltiin 70km/h kohti Kajaania.

Avauskokoonpano: Karppinen Helvelahti - Lucky - Puuronen - Kemppainen Parkkari - Nikkanen - Toppinen - Aremu Nurkkala - HeydariRecent Posts

See All