Haka romahti sarjakärki RoPs2:lle!


Helle, pelaajavaihdokset, pari pelaajaa armeijan leipiin tai muut vastaavat tekosyyt olivat aivan turhia kun kolmosdivarin pohjoisen sarjakärki, liigaseura RoPS:in kakkosjoukkue kävi murjomassa Kajaanin Hakan 1-6 (0-2).

Tappio oli Hakalle sarjakauden ensimmäinen, joukkue on menettänyt jo aiemmin pari pinnaa tasapeleihin, mutta ero RoPS:iin venähti nyt 7 pisteeseen.

Huonolle joukkueelle Haka ei kotonaan hävinnyt. Pääosin RoPS:in A-junnuista koostuva, parilla kokeneemmalla pelurilla täydennetty ryhmä oli selvästi parempi.

Osa rovaniemeläisistä on päässyt kokeilemaan liigavauhtia ja joukkueen harjoittelu on tahdistettu edustusryhmän mukaan niin, että mahdolliset siirrot ovat helppoja.

Joukkue osasi hajoittaa peliä koko kentän leveydelle paljon isäntiä paremmin, mutta ratkaisevin ero oli tehokkuudessa.

Ottelun ratkaisumaalit tulivat lähietäisyydeltä ja osin Hakan puolustuksen hölmöilyistä, mutta vieraat laukoivat aivan eri hanakkuudella kuin kotijoukkue, jolta kudit puuttuivat kokonaan.

Niinpä Hakan maalipuut kolisivat, pari maalia hylättiiin paitsioina ja Toni Soini torjui useita pahoja laukauksia vaikka joutui kuudesti pallon omasta verkosta poimimaankin.

Ottelun alkuun vietettiin hiljainen hetki Hakan menestysvuosien maalivahdin Raimo Kestin muistolle, mutta kovin hiiljaista oli Hakan tekeminen nyt kentälläkin.

Ottelu ratkesi alle 20 minuutissa. Ensin Hakan puolustus ei saanut purettua kulman jälkitilannetta ja Jonne Koistinen pääsi 16. minuutilla tekemään avausosuman parista metristä.

Kolme minuuttia myöhemmin tuli vielä nolompi maali. Löysä vaparikeskitys oikealta lirui Hakan puolustuksen läpi ja RoPS:in kippari Pekka Silanderin tarvitsi vain tuikata kärkkärillä pallo verkkoon.

Hakan valmentaja Pekka Kemppainen joutui tämän jälkeen uusimaan puolustuksen pelipaikkoja lisäosumien välttämiseksi mikä osin tuurillakin avausjaksolla sitten onnistui.

Kotijoukkueen ainoa valonpilkahdus tuli toisen jakson 10. minuutilla kun Philip Aremu, joka oli joukkueen harvoja taistelijoita, onnistui vääntämään pallon vieraiden maalivahdin töppäilystä verkkoon ja Hakalle 1-2 kavennuksen.

Ilo jäi lyhyeksi kun lohkon maalikuningas Jarkko Luiro neljä minuuttia myöhemmin pyssytti parista metristä, Toni Soini torjui jaloillaan mutta paluupallon Luiro pani tyhjään maaliin.

Myöhemmin Luiro teki vielä kauden 17. osumansa ja ottelun mentyä jo yliajalle RoPS:in vaihtomiehet rokottivat Hakaa vielä kahdesti.

Timo Heikkinen taas Hakan paidassa.

Haka esitteli avausjaksolla pienen pelaajayllätyksen eli joukkueen pitkäaikainen kapteeni, sitten AC Kajaaniin vaihtanut ja nyt pari kautta pelaamatta ollut Timo Heikkinen palasi areenalle Hakan paidassa.

Pelaamattomuus toki näkyi, mutta muutama hyvä syöttöyritys Tilliltä irtosi eikä avausjakson tulosta hänen nimiinsä voi merkitä.

Haka teki toisella jaksolla vielä 5 pelaajavaihtoa eli käytännössä kaikki pelikuntoiset vaihtomiehet saivat peliaikaa, mutta sinä tämä saldo olikin.

RoPS:in kakkosjoukkueelle tulos oli tietysti hyvä. Joukkueenjohtaja Mikko Silanderin mukaan lohko on pelaajien kehityksen kannalta kuitenkin liian epätasainen.

-Ottelu kerrallaan mennään, seuran johto on joukkueen takana. Mitään puhetta siitä ettemmeko nousisi jos pelaamalla se tulee, ei ole ollut, hän kertoi.

Rovaniemellähän nähtiin aiemmin toisen joukkueen kohdalla tilanne jossa jo etukäteen ilmoitettiin, että vaikkapa sarjapaikka tulisi niin nousua ei tehdä.

Silander kiitteli Hakan nuorten valmennusta ja peliolosuhteitakin. -Rovaniemelle tarvittaisiin kunnollinen täysimittainen jalkapallohalli, hän toivoi.