Hakalle tasapeli AS Moonia vastaan!


Nuoren laituri Leevi Koutalan viime hetken tasoitusmaali pelasti Kajaanin Hakalle pisteen 2-2 (1-2) lukemiin päättyneestä kolmosdivarin ottelusta Raahen AS Moonia vastaan.

Itseluottamuksen puutteen suossa parin tappion jälkeen rämpivä Haka joutui tiukoille raahelaisvieraiden kanssa ja tämä kävi selväksi heti alussa.

Vain maalivahti Olli Karppisen komea yläkulmavenytys pelasti Hakan tappiomaalilta jo parin minuutin pelin jälkeen.

Kun Saku Nikkanen oli alakerrasta sivussa varoitustilin täyttymisen takia niin kokenut Timo Heikkinen tukki nyt pakkina oikean laidan melko hyvin.

Hakan keskuspuolustus kuitenkin petti pari kertaa ja tuloksena raahelaismaali komeilla laukauksilla joille Olli Karppinen ei maalissa mitään voinut.

Ensin 13. minuutilla epäonnistui kulmatilanteen purku ja Moonin toppari Timi Knuutinen tälläsi rankkarialueen rajalta ruuhkan läpi aivan tolpan juureen johtomaalin vieraille.

Sitten Haka sai tuloksettoman painostuksen vierasmaalin tuntumaan, mutta avopaikat kuten Philp Aremun läpiajo tuhrittiin eikä omiin laukauksiin päästy.

Kesken kaiken raahelaiset pääsivät parin miehen nopeaan vastaiskuun ja 37. minuutin kohdalla Veeti Välitalo pamautti komean kudin yläkulmaan.

Raahelaiset hieman väsyivät jakson lopulla ja minuutti ennen taukoa Hakan kapteeni Leevi Kemppainen onnistui kaventamaan maalin edestä.

Minkäänlaista tuuletusta tai iloreaktiota ei Hakan pelaajista maalin myötä näkynyt.

Fyysistä kuntoa ja osaamistakin Hakan pelaajilla kyllä oli nytkin vieraita enemmän, mutta kun omiin kykyihin ei luoteta niin syötöt eivät napsu kohdalleen eikä suoraviivaisia ratkaisuja yritetä siten kuten raahelaiset harvoista tilanteistaan tekivät.

Hakan valmentaja Pekka Tankki Kemppainen yritti koko vaihtopelaajiston käytöllä saada eloa joukkueeseen ja onnistui lopussa sen verran, että Leevi Koutala maalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla värkkäsi.

AS Moon ja Haka pelaavat erotuomaripulan takia rästiin jääneen ottelunsa Raahessa 15. elokuuta, mutta Hakalla on seuraava matsi jo ensi sunnuntaina kun kylään tulee tuttu OTP Oulusta.