Kuumana käyneestä ottelusta OTP:tä vastaan lopulta voitto!


Viime kaudelta Kajaanin Hakan parhaana pelaajana palkittu nigerialaistoppari Lucky Nwanneka oli joukkueen sankari ja OTP-ottelun keskushahmo sen loppuhetkillä.

Kun välillä kuumana käynyt ottelu oli kääntynyt jo yliajalle niin Nwanneka iski Hakalle voittomaalin 2-1. Tapahtuma ei siihen jäänyt sillä Lucky sai toisen varoituksen paidan riisumisesta ja lensi saman tien suihkuun.

Luckyn kanssa aikoinaan Nigeriassa jo samassa joukkueessa pelannut ja täksi kaudeksi Hakaan tullut Philip Aremu vei kotijoukkueen 1-0 johtoon jo ottelun 22. minuutilla.

Johtomaali oli täysin ansaittu sillä sitä edelsi kolmen kulmapotkun putki ja useampikin maalipaikka, joista Aremu oli onnistua ensi kerran jo 3. peliminuutilla.

Oululaiset .olivat avausjaksolla alakynnessä ja onnistuivat luomaan vain kaksi varsinaista maalipaikkaa.

Ensimmäinen OTP:n avopaikka päättyi täpärään. ohilaukakseen ja toisen torjui Olli Karppinen vahvalla ulostulolla.

Joukkuieden lähtöasetelma peliin oli erittäin tasainen kun niitä erotti vain yksi vaivainen piste ja sarjataulukossa ne olivat peräkkäin.

Maalien suhteen tilanne tasoittuikin toisella jaksolla kun Olli Könönen maalasi OTP:lle pelin 53. minuutilla.

Joukkueet ovat perinteisiä kilpakumppaneita ja kun lähtökohtakin oli tasainen, molemmilla tappioita takana niin kierrokset käivät turhan kuumana vaihtopenkkiä myöten.

Erotuomari Jussi Tervonen sai nimittäin kuulla jatkuvaa kovaäänistä urputusta OTP:n pelajaien ohella päävalmentaja Erkki Paanaselta..

Ottelun lopussa vielä OTP:n vaihtomies Juuso Pyhälä lensi ulos kentältä suoralla punaisella kortilla.

Hakalla voitto oli tärkeä myös henkisesti parin tappion ja Raahe-tasapelin jälkeen. Joukkue nousi nyt sarjakolmoseksi ja pelaa rästiottelunsa Raahessa jo keskiviikkona. Kotikentällä Haka nähdään vasta syyskuun alussa.

Pieni positiivinen uutinen pelissä oli sekin, että parina aiempana kautena Hakan taidollisesti osaavimpiin kuulunut, mutta koko tämän kauden poissa ollut tunisialainen Naoufel Mabrouk on palannut treeneihin ja pelasi nyt viimeisen puolituntisen.Recent Posts

See All