Roi United hyytyi Hakan kyydissä!


Vaikka pari tehopelaajaa oli sivussa niin itseluottamustaan takaisin saanut Kajaanin Haka pyöritti nuorella joukkueella Rovaniemi Unitedista leveän 4-0 (1-0) voiton.

Voiton myötä Haka nousi enää pisteen päähän sarjakakkosena olevasta HauPasta ja on pelannut ottelun vähemmän, mutta sarjakärki, liigaseura RoPS:in kakkosjoukkue on karannut liian kauas.

Haka joutui otteluun ilman kapteeniaan Leevi Kemppaista joka edellispelissä pyssytti kahdesti nahkakuulan Kemin verkkoon ja samoin tuolloin maalinteossa onnistuutta nigerialaista hyökkääjää Philip Aremua.

Leevi oli Jyväskylässä aloittamassa opintojaan mutta on tulossa Hakan seuraavaan peliin , Philip taas oli jalkavaivan takia sen verran ongelmissa ettei häntä haluttu riskeerata.

Lisäksi maalissa jatkoi Toni Soini kun Olli Karppinen kärsii myös jalkavaivasta. Valmentaja Pekka Tankki Kemppainen nimesi muutenkin vähän nuoremman ryhmän harjoitteluinnonkin mukaan.

Jalka Hakan joukkueella liikkuikin kentällä ihan kiitettävästi ja Lucky Nwanneka luuti alakerrassa niin tehokkasti pois Rovaniemen vähät yritykset ettei Toni Soinille tullut oikeastaan yhtään tiukkaa torjuntaa koko pelissä.

Jo avausjaksolla Hakan kärjessä viilettäneet Lassi Toppinen ja Tuomas Nurkkala saivat useamman tekopaikan ja kahdesti vieraiden maalivahti torjui kun Jesse Kemppainen pääsi jatkamaan suoraan ilmasta.

Kaksi minuuttia ennen taukoa Toppisen alakulmaveto sitten upposi ja toisella jaksolla väsähtänyt Rovaniemi putosi heti kyydistä kun Leevi Koutala toi Hakan laidalle lisää juoksuvoimaa.

Tuomas Nurkkala iski Hakalle toisen osuman heti kakkospuoliajan ensimmäisestä hyökkäyksestä ja Koutala kolmannen 9 minuuttia myöhemmin.

Kajaanilaisilla oli paikkoja vielä useaankin lisäosumaan, mutta neljännen kävi maalinedustaruuhkasta runsaan tunnin pelin jälkeen tekemässä vähän harvinaisempi maalintekijä eli alemmalla keskikentällä peliä rakentanut ja puolustanut Saku Nikkanen.

Hakan alakerrasta erottuivat tällä kertaa Nwannekan ohella vahvaa pääpeliä ja pari pitkää nousua esittänyt Joona Heiskanen ja hyökkäyksiiin mielellään nouseva Jesse Kemppainen.

Ensi lauantaina Haka joutuu kovempaan testiin kun joukkue matkaa sarjakakkosen HauPan vieraaksi Haukiputaalle.

Kotona Haka pelaa seuraavan kerran kahden viikon päästä ja silloinkin on rovaniemeläisvieraita eli Rollon Pojat.