Parkkari niittasi voiton Hakalle!


Sotkamon lahja Kajaanin Hakalle, nuori keskikenttäpelaaja Niko Parkkari väläytti pari kertaa nättiä laukaustaan ja niittasi runsaan tunnin jälkeen 2-0 (1-0) loppunumerot Rollon Pojista.

Myös Hakan avausmaali ottelun 31. minuutilla oli nuoren pelaajan taidonnäyte.

Philip Aremu pääsi keskittämään oikealta laidalta ja hyvän tekniikan omaava Leevi Koutala käänsi selkä maaliin päin pyörähtäen pallon oikeaan alakulmaan.

Koutalan kääntö oli niin hiljainen ettei sitä laukaukseksi voi kuvata, mutta rovaniemeläismaalivahti Harri Nykänen ja maaliviivalla ollut puolustaja hölmistyivät täysin.

Ottelun perusjuoni oli hyvin selkeä. Hakan kevyellä jalallla liikkuneet nuoret pelaajat hajoittivat peliä varsinkin avausjaksolla hyvin laitoihin ja oli vain ajan kysymys milloin vierasjoukkueen puolustus pettää.

Kokeneiden pelimiesten RoPo oli alkuun vaarallinen parissa keskityksessä ja. Hakalla oli suoranaista onnea varsinkin siinä, että ensimmäinen vieraspusku meni ohi maalin.

Hakalla oli ensimmäinen avopaikka 25. minuutilla kun Philip Aremu pääsi kiertämään vieraiden maalivahdin mutta oli pallon kera niin nokikkain vieraspuolustajan kanssa, että tyhjään maaliin sijoittamisen sijaan odotteli ja tarjoili lopulta sivulle, josta Marko Milunovic latoi pallon ns. taivaan tuuliin.

Toisen jakson alussa Hakan hyökkäyspeli hieman puuroutui, mutta pelaajavaihtojen myötä ja vierasjoukkueen väsyessä laidat taas aukesivat ja paljolti huonon tuurin myötä Hakan maalit jäivät toisella jaksolla vain Niko Parkkarin osumaan.

Tilanteita olisi ollut enempään. Yksi suoranainen pingpong-tuokiokin, kun puolenkymmentä Hakan laukausta pomppasi peräjälkeen ulos Rollon Poikien maalilta milloin omaan tai vieraspelaajaan osuen.

Kun Leevi Kemppainen istui katsomossa edellisottelun ulosajon takia niin maalivahti Toni Soini kantoi kapteenin nauhaa eikä joutunut yhtään refleksitorjuntaa nyt esittämään.

Rollon Poikien pelin voimahahmo, joukkueensa kapteeni Jyri Memonen, joka on tehnyt kymmenkunta maalia tällä kaudella. myönsi pelin jälkeen Hakan paremmuuden.

-Ei tahdota saada parasta joukkuetta vieras- eikä kotipelihin. Viimeksi kotona meillä oli vain 1 vaihtopelaaja, nyt täällä 2, Memonen harmitteli.

Hakan luotsi Pelkka Tankki Kemppainen oli voittoon toki tyytyväinen, mutta .arvioi, että ottelusta olsi voinut tulla Hakalle vaikea mikäli RoPo olisi alun tilanteista onnistunut.

Kajaanin Hakalla on tälle kaudelle jäljellä enää yksi kotiottelu kahden viikon päästä 29. syyskuuta jolloin vieraaksi tulee Tornion TP-47.

Sarja tosin päättyy vasta lokakuun puolella, mutta Hakan osalta vieraskentällä kakkosdivariin todennäköisesti nousevaa liigaseura RoPS:in kakkosjoukkuetta vastaan.

Kajaanin Hakalle tämä päivä oli vilkas, sillä ennen edustusjoukkueen matsia Liikuntapuistossa pelatiin Kainuun nappulaliigan kesän päätösturnaus ja seuralle tienattiin toimintarahaa viereisessä Keilakeskuksessa olleellla uusien vaatetavaroiden kirpputorilla.Recent Posts

See All