Haka päätti kotiottelut murskavoittoon!


Jo aiemmin kolmosdivarin lohkonsa kakkostilan varmistanut Kajaanin Haka päätti sarjakauden kotiottelunsa järjestämällä kannattajille varsinaisen ilotulituksen.

Tornion TP-47:n kakkosjoukkue kyykähti Hakan kyydissä jo avausjaksolla kun kotijoukkue heilutti verkkoa neljästi.

Toisalla jaksolla Haka vaihtoi yli puolet joukkueesta mutta tahti vain koveni ja kun verkko heilui viisi kertaa niin loppunumerot olivat torniolaisittain lohduttomat 9-0 (4-0).

Hakan maalihanat aukaisi 8. minuutila Tuomas Nurkkalla, joka onnistui maalinteossa myös edellisessä vieraspelissä Rovaniemellä.

Jo Nurkkalan osumaa ennen ja sen jälkeen Hakalla oli niin runsaasti paikkoja, että jo avausjakson maaliluvut olisivat voineet ola tuplasti rumemmat.

Kahdesti pallo paukkui Tornion maalin yläputkeen ja pari puhdasta läpiajoa vieraiden maalivahti Alizadeh Noorollah torjui.

Jo avausjaksolla isäntäjoukkue sai kahdeksan kulmapotkua, joita kävi antamassa nuori Onni Manninen.

Hän kuten mm. Oskari Korpinen pääsivat avauskokoonpanoon kun joukkueen runkomiehistä Jesse ja Leevi Kemppainen eivät tänään olleet mukana.

TP-47:n ryhmässä oli nuorten apuna pari vanhaa peluria eli Jaakko Isteri ja Anatoli Bulgakov mutta heistä huolimatta ottelu oli avausjaksolla aivan yhtä maalia.

Eikä tilalnne toisella jaksolla muuksi muuttunut Hakan pelaajavaihoista huolimatta, torniolaiset kun vain väsyivät entistä enemmän.

Hakan maalitekijöinä olivat Simon Mahader, Leevi Koutala ja Oskari Korpinen kukin kahdesti sekä Ilmari Korpinen, Niko Parkkari ja Tuomas Nurkkala kukin kerran.

Hakan kauden viimeinen sarjapeli on ensi viikonvaihteessa Rovaniemellä lohkovoittajana ensi kesäksi kakkosdivariin nousevaa liigaseura RoPS:in kakkosjoukkuetta vastaan.

Sarjasysteemi on niin tiukka, että Hakan oma nousu on teoreettisesti mahdollinen vain jos joku kakkosdivarin joukkueista luopuu paikastaan.