AC Kajaani parempi harjoitusottelussa!

Jalkapallon kakkosdivisoonaan valmistautuva Kajaanin Haka kiusasi Pallohallissa keskiviikkoillan myöhäisessa harjoitusottelussa ajoittain sarjaporrasta ylempänä pelaavaa AC Kajaania, joka kuitenkin voitti 3-1 (2-0)..

Kahden viikon päästä sarjakautensa kotiottelussa porilaista MuSaa vastaan aloittava AC Kajaani on materiaaliltaan ymmärrettävästi Hakaa vahvempi kuten isolta osin ulkomaalasista ammattlaisista koostuvan ryhmän tulee nuoriin amatööreihin nähden ollakin.

AC on vielä vahvistumassa mm. parilla brassipelurilla joten kilpailu pelipaikoista vain kovenee.

Muodollisesti kotijoukkueena ollut AC, jolla on esimerkiksi liigatason kärkimies Michael Ibiyomi iski alkuminuuteilla nälkäisesti nuorten hakalaisten kimppuun ja sai avausmaalin jo noin 3 minuutin pelin jälkeen Jurgen Castanedan ampumana.

Hakalta puuttui parii puolustuspään peluria ja lisäksi Saku Nikkasen peli katkesi heti alkuunsa, joten keskikenttäkin oli hieman sekaisin. Kun AC karvasi vahvasti ja liikutti palloa nopeasti niin Hakan pelinrakentelu yski ja hyökkäysyritykset olivat maalissa avausjakson pelanneen Toni Soinin avauspotkujen tavoittelua.

Soini sai tehdä koko puolikkaan ahkerasti torjuntahommia ja pelastui tuurilla yhdestä tolppakudista.

AC Kajaani vei avausjakson 2-0 ja jos avausosuma kenties olisi ollut torjuttavissa niin toisessa Toni Soini oli vailla mahdolisuuksia.

Haka sai jakson loppupuolella kohtuuhyvästä paikasta vapaapotkun joka kuitenkin kimmahti muuristä keskikentälle. Hakalaisten vähän ihmetellessä AC pääsi iskemään kolmella hyökkääjällä yhtä Hakapuolustajaa vastaan ja verkkohan siitä heilahti Ali Hajizadehin maalatessa.

Toiselle jaksolle Hakan luotsi Pekka Tankki Kemeppainen teki pari vaihtoa ja kun AC:n ote oli nyt vähän löysä niin Simon Mahader pääsi laukomaan Hakalle heti jakson alkuun 2-1 kavennuksen alakulmaan. AC onnistui kuitenkin vielä kuittaamaan Danila Yashchukin maalilla Hakan kavennuksen ja voitti näin ottelun 3-1.

Vaikka puolenkymmentä ykkösringin miestä puuttui niin Hakalla oli tässäkin pelissä pelaajia penkillä useita..

Joukkueeseen on testattavana myös pari armeijan Kajaaniin tuomaa vaasalaista. Heistä Karzan Jawanmirii teki maalin Hakan edellisessä harjoitusottelussa GBK.n vieraana ja väläytteli nytkin hetkittäin avausjaksolla. Toinen testimies, vahvajalkainen Albion ei tähän otteluun lomaa saanut.

Hakan seuraava harjoituspeli on jo lauantaina jolloin vieraaksi tulee Oulusta JS Hercules, ottelu pelattanee vielä Pallohallissa. Torjuntavastuussa on silloin nyt kakkosjakson tehtävässä ollut Olli Karppinen Toni Soinin käydessä Saksanmaalla.

-Aki Räisänen