Edustuksen ensimmäiset pelaajasopimukset solmittu

Kakkosen sarjapaikan varmistumisen jälkeen Hakan toimistolla on paiskittu hommia urakalla kilpailukykyisen joukkueen muodostamiseksi. Ensimmäiseksi nimensä sopimuspapereihin ovat raapustaneet joukkueeseen palaava maalivahti Toni Soini (s. 1986), puolustajat Lucky Nwanneka (s. 1992), Joona Heiskanen (s. 1994) ja Ville Puuronen (s. 1989) sekä hyökkääjä Tuomas Nurkkala (s. 1996).

Sopimuspelaajista maalivahti Toni Soini ei juuri hakalaisille esittelyjä kaipaa. Soini on ylivieskalaisen FC YPA:n kasvatti, joka on pelannut Hakan maalilla kausina 2011-2017 noin 150 ottelua, toimien samalla joukkueen kapteenina kaudet 2013-2017. Alkukauden 2018 Toni oli perhehuolien vuoksi pelaamatta, mutta palasi Hakan maalille syksyllä Olli Karppisen kärsiessä jalkavaivoista. Talven harjoitusotteluissa Toni on ollut maalipuiden välissä neljässä ottelussa viidestä ja vaikuttaakin, että mies on paremmassa kunnossa kuin vuosiin!

Lucky Nwanneka puolestaan on viime vuosien Edustusjoukkueen tärkein pelaaja, josta kertoo miehen valinta kauden pelaajaksi kahtena viime kautena. Sotkamolaistunut Lucky on asettunut pysyvästi Kainuuseen, ja hänen varaansa lasketaan Hakassa paljon niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Luckyn pallollinen pelaaminen on talven mittaan kehittynyt huimasta ja voikin olla, että normaalisti topparina nähty Nigerian pikajuna nähdään tulevana suvena astetta hyökkäävämmässä roolissa!

Joona Heiskanen on Soinin ohella pitkäaikaisimpia Edustusjoukkueen pelaajia. Kaudella 2012 Hakassa debytoinut ”Jonspi” aloittaa kahdeksannen kautensa Edustusjoukkueessa ja on yksi joukkueen kulmakivistä. Vuosien saatossa Joona on kehittynyt näppärästä pallotaiturista luun kovaksi laitapuolustajaksi, joka osallistuu aktiivisesti hyökkäyksiin. Kesä 2019 saattaakin olla Joonan todellinen läpimurtokausi Kakkosen huippupelaajien joukkoon!

Hakakasvatti Ville Puurosen tuntevat jalkapalloilevassa Kajaanissa kaikki. Kolmekymppinen ”Puru” on urallaan Edustanut lukuisia kajaanilaisseuroja, ollen vuosia Kolmosen parhaita pelaajia niin taidollisesti kuin peliälyllisesti, mutta miehen täydellinen sitoutuminen jalkapalloiluun siviilikiireiden takia ei ole ollut aiemmin mahdollista. Nyt Puru on kuitenkin löytänyt itsestään urheilijan ja noussut kovan fyysisen harjoittelun myötä jalkapalloilijana aivan uudelle tasolle. Tuleva kausi on Villelle vasta ensimmäinen Kakkosessa, muttei varmasti viimeinen!

23-vuotias Tuomas Nurkkala on jalkapalloilun saralla vielä kääntämätön kortti. Entinen SM-tason hiihtäjä on vaihtanut päälajikseen jalkapallon, johon on juniorina saanut oppinsa ylivieskalaisessa FC YPA:ssa. Kausi 2017 oli Tuomakselle ensimmäinen edustustasolla ja hän väläyttelikin osaamistaan muutamassa ottelussa toden teolla, muun muassa takomalla PK-37:n verkkoon neljä maalia. Fyysisesti rautaisessa kunnossa olevan "Joksan" todellinen läpimurto hyökkääjänä jäi kuitenkin kauteen 2019!

Hakan pelaajasopimuksista vastaava manageri Jarmo Anttonen on iloinen saatuaan ensimmäiset sopimukset kasaan: ”Kun Kakkosen sarjapaikka varmistui, meidän piti hieman muuttaa joukkueen rakentamisstrategiaa. Talvikaudella meidän mukana on pyörinyt noin 35 pelaajaa, joista meidän oli tarkoitus peluuttaa Kolmosessa noin 25-30 kaveria. Nyt kun paikka ylempänä avautui, niin on selvää, että kaikki näistä pelaajista eivät ole vielä valmiita Kakkoseen. Nyt solmitut viisi sopimusta ovatkin ensimmäiset noin 12 pelaajan rungosta, jonka varaan joukkue rakennetaan. Loput joukkueen paikoista täytetään lähtökohtaisesti nyt mukana olevista pelaajista (4 maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa) ja vain viime kädessä ulkopuolelta tulevista vahvistuksista. Kakkosen ryhmän ulkopuolelle jääville pelaajille tarjotaan kuitenkin mahdollisuus harjoitella ja kehittyä Hakassa sekä pyritään löytämään heille sopiva pelipaikka kesäksi, jotta he olisivat myöhemmin valmiita ottamaan isomman roolin Edustusjoukkueessa.

Näistä nyt solmituista viidestä sopimuksesta olen oikein tyytyväinen. On mahtavaa saada Toni nyt täysipainoisesti mukaan, kun hänelle on jäänyt monta kautta melko vajaiksi perhehuolien ja työkiireiden takia. Hän on nyt saanut alle hyvän harjoituskauden ja Tonin varaan onkin laskettu paljon. Selvää on kuitenkin, että Kakkoseen tarvitaan hänelle myös pari kirittäjää. Lucky puolestaan on ollut viimeiset pari kautta tärkein pelaajamme, joten on selvää, että hänen jatkonsa on huikea juttu koko seuralle! Joonan pitäminen seurassa on puolestaan äärettömän tärkeää, koska hänen suoritusvarmuutensa ja fyysisyytensä ovat erinomaisella tasolla myös Kakkoseen. Tuomaksen ja Villen sopimukset ovat puolestaan todella mielenkiintoisia. Kaikki jalkapalloa seuraavat kajaanilaiset tietävät Villen taidot, mutta nyt hän on löytänyt itsestään urheilijan. Talven harjoitusotteluissa Ville onkin ollut todella kovassa iskussa ja odotan häneltä paljon ensi kesänä. Tuomas puolestaan entisenä hiihtäjänä on rautainen urheilija, joka nyt pääsee ensimmäistä kertaa mittaamaan jalkapalloilulliset kykynsä aikuisten tasolla.”
Recent Posts

See All