Haka lähellä avausvoittoa!

Hakadayn kruunanneessa Kakkosen ottelussa Kajaanin Haka ja Pietarsaarelainen JBK tarjosivat aurinkoisessa kelissä hienoa jalkapalloviihdettä.

Ensimmäinen puoliaika mentiin vahvasti vierasjoukkueen komennossa mutta kotijoukkueella oli myös omat paikkansa kun Oskari Korpisen laukaus rangaistusalueen rajalta meni tolppaa hipoen ohi. Hakan maalivahti Olli Karppinen ja puolustuksen Lucky Nwanneka pitivät ajoittain kajaanilaisia pelissä mukana hienoilla suorituksillaan puolustupäässä. 39 minuutilla Jim Myrevikin laukaus kuitenkin yllätti Hakavahti Olli Karppisen ja tauolle siirryttiin vierailijoiden 0-1 johdossa.

Haka aloitti toisen jakson pirteästi ja pääsikin kokeilemaan JBK maalivahdin venyvyyttä useaan otteseen ja Hakan painostus palkittiinkin 60. minuutilla kun Philip Aremu pudotti hyökkäyksessä pallon Lassi Toppiselle joka laukoi pallon vastustamattomasti JBK maaliin. 64. minuutilla Niko Parkkari pääsi nokikkain maalivahdin kanssa eikä erehtynyt ja siirsi Hakan 2-1 johtoon. Pitkään näyttikin että nämä jäisivät myös ottelun loppulukemiksi mutta 89. minuutilla vierasjoukkueen Wilterlynd Inalien irtautui boksissa vartijastaan ja pääsi tuikkaamaan ottelun loppulukemiksi jääneen 2-2 tasoituksen ja näin Haka pääsee avaamaan pistetilinsä myös Kakkosessa. Ottelun parhaina palkittiin Hakasta Niko Parkkari ja JBK leiristä Jim Myrevik.

Kajaanin Haka 2 - 2 JBK

39´ Jim Myrevik 0-1 61´ Lassi Toppinen 1-1 64´ Niko Parkkari 2-1 90+1´ Wilterlynd Inalien 2-2

Valmentaja Peter Olsenin kommentit ottelusta:

“Jos ajattelee joukkueen rakennetta ja kuinka kokematon se tälle tasolle vielä on ja millaisessa vireessä vierailijajoukkue on edellisissä kamppailuissa ollut, niin kyllä kopissa on tällä hetkellä aika iloisia jätkiä ja heille on tärkeää että pistetili saatiin myös avattua. Ottelussa kokeilimme myös uutta muotoa joka ei ole ollut käytössä aikaisemmin ja se toimi ihan hyvin. Ekan jakson jälkeen huomasimme että kaveri vie keskikaistalla kaikki kaksinkamppailut ja reagoitiin siihen laittamalla Ville Nikkanen sisään joka suoriutuikin mallikkaasti. Tämä ottelu antoi hyvän pohjan lähteä rakentamaan joukkuetta ja kautta eteenpäin.”

Seuraavan kerran Kajaanin Hakan otteita saadaan ihastella Liikuntapuistossa jo ensi viikolla kun sunnuntaina 26.5 pelattavaan otteluun saapuu vastustajaksi Seinäjoelta SJK Akatemia. Ottelu alkaa klo 18.30. Haka toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi!


Päävalmentaja Jonas Sandlin JBK ja valmentaja Peter Olson KajHa
Päävalmentaja Jonas Sandlin JBK ja valmentaja Peter Olson KajHa