Haka nousee Kakkoseen!

Palloliiton liittohallitus päätti 23.2. kiireellisellä menettelyllä, että halukkuutensa ilmoittaneet Kajaanin Haka ja Vaasan IFK nousevat ensi kesäksi jalkapallon kakkosdivisioonan C-lohkoon, joka pelataan normaalina 12 joukkueen vahvuisena.

C-lohkosta vapautui kaksi paikkaa kun liigasta pudonnut PS Kemi pudottautui suoraan kolmosdivariin ja myös Jyväskylän JJK päätyi samalle sarjatasolle.

Haka sijoittui viime kesänä kolmosdivarin lohkossaan toiseksi liigaseura RoPS:in kakkosjoukkueen jälkeen ja seuran tavoite on ollut vakiinnuttaa Haka ainakin kakkosdivisioonan joukkueeksi omaan junioritoimintaan nojaten.

Tänään Haka pelasi kevään neljännen harjoitusottelunsa ja oli odotetusti parempi kuin seurakonkurssin jälkeen uudelleen FC Ylivieskana alimmalta sarjaportaalta aloittanut vierasjoukkue, Loppunumerot 5-1 (2-0).

Kun Hakalla on oman junioritoiminnan ja aiemmin pyöriettyn Haka Akatemian kautta laaja pelaajarinki niin tänään päävalmentaja Pekka Kemppainen antoi peliaikaa ringin nuorimmille.

Alakerta oli suunnilleen normaalissa permanentissa joskin Toni Soinin tilalla maalissa ja myös kapteenina oli Tuomas Sirviö ja loppuvartiksi maaliin vielä pääsi nuori juniori Juuso Piirainen.

Keskikenttää pyöritettiin noin B-junnuikäisillä pelureilla, mutta silti Haka teki jo avausjaksolla kaksi nättiä maalia vieraiden saadessa pallon toki kerran Hakan maalin ylähirteen mutta Hakan maalivahdin torjuntojen jäädessä noin yhteen koko jaksolla.

Saldona oli vieläpä veljesten tasapeli sillä jo muutaman peliminuutin jälkeen Ilmari Korpinen pääsi kääntämään alakulmaan Hakan johto-osuman.

Ilmarin alaselkä vihoitteli myöhemmin niin, että kentälle hyppäsi vaihdosta tilalle isoveli Oskari Korpinen, joka 3 minuuttia ennen taukoa puski kotijoukkueelle vastustamattomasti toisen maalin.

-Tuntuu rasitusvammalta. On tämä vihoitellut ennenkin mutta viime ajat olen harjoitellut niin kovaa, että siitä ehkä ärtynyt, arveli Ilmari Korpinen painellessaan selkäänsä jääpussilla vaihtopelnkillä.

Ylivieskan ryhmässä oli muutama kokeneempi pelaaja, aiempi seura FC YPa oli varsin hyväkin ryhmä, mutta kun joukkue ei vastaavissa oloissa ole voinut harjoitella niin eroa Hakan nuoriinkin oli selvästi.

Kajaanin Pallohalli, joka tässä viikonvaihteessa täyttää jo 25 vuotta on keinonurmen asentamisen jälkeen niin hyvä peli- ja harjoituispaikka, että kelpaa tulevalla viikolla liigajoukkueidenkin peliareenaksi Suomen Cupissa.

Sellaisenkin havainnon tänään saattoi Pallohallissa tehdä, että Hakan harjoitusrinkiin oli ilmestynyt niin Spartakissa kuin AC Kajaaninkin joukkueessa vielä pari kautta sitten nähty Ville "Nikke" Nikkanen.

Hakan seuraava harjoitusottelu Pallohallissa on ensi viikon sunnuntaina 3. maaliskuuta klo 17, jolloin vieraaksi saapuu PK-37 Iisalmesta. Kyseessä on pari viikkoa sitten Iisalmen pelaajavaikeuksien takia peruuntunut ottelu, johon nyt tulee lisäväriä sillä joukkueet pelaavat ensi kesänä samassa kakkosdivarin lohkossa.