Haka pelaa ensi kaudella Kolmosessa!


Kajaanin Hakan kauden viimeinen Kakkosen kotiottelu sarjakakkosta RoPS 2:ta vastaan sai melkoisen käänteen vain muutama sekunti ennen 0-0 lukemiin päätyneen ottelun avausjakson loppua.

Hakan räväkkä oikea laitapakki Joona Heiskanen pääsi laidalta läpi ja vieraiden maalivahti Juhani Kangas ryntäsi vastaan rangaistusalueen ulkopuolelle.

Kova törmäys jätti Heiskasen kivusta kippuraan kentän pintaan eikä rovaniemeläisille jäänyt mitään jossiteltavaa erotuomari Miika Pesosen nostaessa Kankaalle suoran punaisen kortin ulosajon merkiksi.

RoPS:in libero, kapteeni Simo Majander joutui äkkiä maaliin vetäistyään Kankaan pelipaidan niskaansa.

Hakan Jerome Ogbuefi täräytti kuitenkin tilanteesta saadun vapaapotkun ohi maalin ja RoPS pelastui joutuen kuitenkin pelaamaan miesvajaalla koko toisen jakson.


Tasapeli oli kuin tappio.

Sarjakakkonen Rovaniemi lähti otteluun ehdottomana ennakkosuosikkina, se voitti Hakan kotonaan kevätkierroksella rumasti 5-1.

Rovaniemeläiset ovat hyötyneet liigaseuran reserviasemasta, kentällä on aina pelaajia jotka ovat jo edustusringissä tai ainakin samoissa harjoituksissa liigajoukkueen kanssa.

Tällä kertaa kärjessä oli liigaryhmän miehistä vain pitkä Matias Tamminen joka puski jo alkuhetkillä avopaikasta yli Olli Karppisen vartioiman Haka-maalin.

-Tervejalkainen kaveri, komentoi RoPS:in valmentaja Vesa Tauriainen kentän laidalla Karppisen pitkiä avauspotkuja.

Kokeneen Tauriaisen valmentamalla RoPS 2:lla ei hänen mukansa ole resursseja sarjanousuun, mutta hyvin ryhmä on pelannut.

Haka joutui otteluun hankalista asetelmista, sillä voitto olisi ollut välttämätön jotta edes teoreettinen mahdollisuus sarjapaikkaan säilyisi.

Systeemi on näet se, että Kakkosen kolmesta lohkosta putoaa jokaisesta kaksi heikointa ja vielä yksi vähiten pisteitä kerännyt joukkue ja se osa on nyt tulossa Hakalle.

Tänään joukkue vielä joutui peliin ilman kolmea viime matsin avauskokoonpanon pelaajaa, mutta sai keskikentälle ensi kertaa Miki Kettusen, joka keväällä harjoitteli ryhmässä muttei ole kaudella pelannut otteluakaan. Lähtökohtiin nähden Haka pelasi hyvin, avausjaksonkin aivan tasaväkisesti RoiPS:in kanssa jo ennen ulosajotilannetta.


Sampo Lastuvirta jo kentän laidalla.

Hakalla on enää tiedossa tälle syksylle yksi sarjapeli ja se vieraskentällä, mutta kävi sarjapaikan kanssa miten tahansa niin seurassa katsotaan jo ensi kesään.

Ottelua oli katselemassa uusin sopimuspelaaja, 26-vuotias laitapakki ja keskikenttämies Sampo Lastuvirta, jolla on parin vuoden takaa hyvät näytöt AC Kajaanin joukkueesta.

Viime talven Lastuvirta pelasi futsalia Oulussa Tervareiden joukkueessa, mutta ei ole nyt kesällä sarjoissa pelannut.

-Futsal teki hyvää tekniikalle. Siinä tulee paljon enemmän pallokontakteja kuin jalkapallo-otteluissa, hän sanoi ennen ottelua.


Aki Räisänen.Joukkueiden valmentajat, itsekin kokeneet pelimiehet Hakan Pekka Kemppainen ja RoPS:in Vesa Tauriainen ennen matsia.