Hakalla hyvä syysvire!

Kajaanin Haka on päässyt hyvään syysvireeseen jalkapallon Kolmosessa. Tänään kaatui sarjanousija Oulaisten Huima puhtaasti 6-0 (4-0).

Hakan viime pelit ovat menneet sen verran hyvin tuloksin, että joukkueessa varmasti harmitellaan alkukauden rämpimistä, joka vei toivet sarjaportaan nostosta.

Tänään Oulainen oli täysi vastaantulija ja kuvaavasti sen parhaana palkittiin ulottuva maalivahti Leonid Shulgin, joka pelasti vieraat vielä pahemmalta selkäsaunalta.

Näyttävintä Hakalla olivat tänään laitapakkien Sampo Lastuvirran ja Ville Nikkasen muutamat pitkät läpisyötöt, jotka heti alkuunsa puhkoivat vieraiden puolustuksen.

Myös Miki Kettunen keskikentältä löysi pistoilla oikeasta laidasta Jesse Kemppaisen, joka oli läpiajoilla alustamassa Hakan kaikkia avauspuolikkaan osumia.

Ensin Kemppainen jo runsaan minuutin pelin jälkeen käänsi maalin eteen ja näppärä Niko Kivijärvi tuikkasi pallon maalin perukoille. Toinen osuma oli vielä komeampi, Kemppainen ajoi päätyyn ja käänsi takaviistoon, josta Jasper Pikkuhookana sijoitti helposti maaliin.

Pikkuhookana oli avauspuolikkaan maaliseppo eli tyylitteli puhtaan hattutempun, kolme peräkkaista maalia.

Toisella jaksolla Hakalla aukesi useampi maalipaikka, joita myös tuhrittiin urakalla. Kerrankin Jesse Kemppainen pääsi laidalta läpi ja käänsi maalille, jossa oli kaksi Hakan pelaajaa vapaana. Tietenkin he laukausta yrittäessään juoksivat yhteen eikä maalia tullut.

Mutta löytyi tarvittava tehokin. Keskuspuolustajana liki liberon roolia vahvasti pelannut Joona Heiskanen nousi ylös kulmatilanteeseen ja ohjasi suoraan ilmasta Hakan viidennen.

Lopulta Jesse Kemppainenkin pääsi maalariksi puskemalla Philip Aremun vippauksesta loppunumerot.

Kun joukkueiden tasoero oli selvä niin Haka vaihtoi toisella jaksolla kerralla maalivahtia ja kolmea kenttäpelaajaa. Toni Soinin tilalle maaliin tullut Tuomas Sirviö keräsi aplodit torjumalla rohkealla ulostulolla yhden Huiman harvoista maalipaikoista.

-Aki Räisänen.

Hakan valmentaja Ari Koski oli mietteliäs kävellessään kentälle ennen ottelua. Joukkueen syksy on ollut hyvä, mutta kevät meni penkin alle.