Hakalla kevätkokous. Junnut turnausmatkalle Kosovoon!

-6. toukokuuta lähdetään, päivä Helsingissä ja sieltä lento pääkaupunki Pristinaan jonne on lentoja vain pari viikossa. Sitten heti ensimmäiseksi kutsukäynti Suomen suurlähetystössä, kertoo Kajaanin Hakan juniorijaoston Kati Rintala.

Kajaanin Hakan juniorijoukkue tekee historiaa osallistumalla ensimmäisenä suomalaisjoukkueena turnaukseen Kosovossa, joka on ollut viime vuosien uutisissa entisen Jugoslavian hajoamisen jälkeisen sisällissodan ja sitä seuranneiden levottomuuksien takia.

Kosovon kriisihän toi Suomeenkin aikoinaan pakolaisia, joista esimerkiksi Hetemajn ja Kuzin veljessarjat ovat sittemmin niittäneet mainetta niin Suomen kuin kansainvälisilläkin jalkapallokentillä.

Hakan joukkueen tulo on herättänyt paikallista huomiota niin, että ainakin yksi ottelu on määrä näyttää paikallistelevisiossa ja katsomoon on tulossa suomalaisiakin, sillä sana on jo kiirinyt Kosovossa olevien suomalaisten rauhanturvaajien kautta.

Turnaus pelataan serbien asuttamassa Leposavicissa Kosovon pohjoisosassa. Yhteys syntyi sitä kautta, että Hakassa viime vuonna valmentanut ja pelannutkin Marko Milunovic on sieltä kotoisin.

-Meitä lähtee kaikkiaan 17 hengen ryhmä ja äitienpäivän iltana palataan. Onhan tässä ollut melkoinen järjestely, pidetty kahdet ylimääräiset myyjäisetkin matkarahojen keräämiseksi ja jokainen tietysti osallistuu itsekin kustannuksiin, Kati Rintala kertoo.

Kakkonen alkaa, HakaDay tulee

Kosovon turnausmatka on vain yksi osanen Hakan, Kainuun suurimman jalkapalloseuran, laajaa toimintaa.

Käytännössä koko Kainuun kattava seuran pyörittämä Kainuun Nappulaliiga alkaa Kajaanissa isolla avaustapahtumalla 18. toukokuuta ja kyseessä on oikea HakaDay sillä heti nappula-avauksen jatkoksi klo 17 on Liikuntapuistossa tarjolla edustusjoukkueen kakkosen kotiottelu Pietarsaaren JBK:ta vastaan. Eikä päivä siihen lopu vaan junnujen vanhemmille on vielä ilta kentän vieressä Keilakeskuksella.

Hakan edustusjoukkueen oli määrä pelata alkava kesä kolmosessa kuten viime kausikin, mutta tammikuussa aukesi paikka sarjaporrasta ylemmäs.

Seura kysyi pelaajiston haluja ja kun joukkue halusi, niin treenitahtia lisättiin ja Kakkosen paikka vastaanotettiin.

Sarja-avaus on kotikentällä jo runsaan viikon päästä eli 5. toukokuuta. Pääsiäisenä Vuokatissa leiriä pitänyt ja Iisalmessa harjoitusottelun pelannut Haka lähtee sarjaan hyvin nuorella joukkueella ja osa pelaajasopimuksista on vielä auki.

Ottelutapahtumien järkkärit ja muu järjestelyporukka kokoontuu seuran omalla Vimpelin hiihtomajalla ensi lauantaina klo 14 ja sinne ovat hommista kiinnostuneet tervetulleita.

Maakunnallisuutta Haka, ringissä pelaajia Kuusamoa myöten, toteuttaa esimerkiksi siten, että kun Kuhmon uusittu urheilukenttä avataan 10. elokuuta niin Haka vie sinne avajaisotteluksi kakkosen matsin Vaasan IFK:ta vastaan.

Hiihtomajalle uusi katto. bussi lunastuskuntoon.

Kajaanin Hakan kaltaisen useamman sata rekisteröityä pelaajaa käsittävän seuran pyörittäminen vaatii ison talkootyömäärän.

Ja kuten kaikki seuratyössä toimivat tietävät niin takaiskujakin tulee.

Viime vuosi ei ollut Hakalle niitä helpoimpia. Kun seura on tehnyt marjanvälitystä niin sattui huono marjavuosi ja useamman vuoden näkökulmasta hankittu, korjattu linja-auto meni ojaan ja lunastuskuntoon edustusjoukkueen pelireissulla keskellä korpea Sodankylässä.

Mutta toki tärkeissä seuratason asioissa onnistuttiinkin kuten Hakan eilen pidetyssä kevätkokouksessa voitiin todeta.

Vimpelin hiihtomajan täysi kattoremontti tehtiin ja seura on varsin merkittävä yhteistyökumppani Kajaanin kaupungille ja muille tahoille työllisyydenhoidossa.

Haka tekee vahvasti yhteistyötä Vuokatti-Ruka urheiluakatemian ja eri oppilaitosten kanssa.

Kainuun Nappulaliiga, Pusta ja Pampa päiväkotien kanssa, heinäkuun juniorijalkapalloturnaus Kajaani Cup, Joukupukkiturnaus, koulukerhot ja Yläkouluakatemia saivat viime vuonna rinnalleen 3-4-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen tarkoitetun Perhefutiksen.

-Tietysti Kosovon matka vähän jännittää, mutta kaikki järjestelyt on tehty. Meillä on paikallinen lääkärikin 24/7-valmiudessa, kertoi Hakan juniorijaoston puheenjohtaja Kati Rintala.