Kajaanin Hakan perhefutis liikuttaa lapsia ja vanhempia!


Juuri se on hienoa, ettei lasta vain viedä jonnekin harrastukseen, vaan saa ihan oikeasti olla ja tehdä lapsen kanssa juttuja yhdessä.


Maanantaisin puistolassa, rostovin kentällä, alle kouluikäisiä tyttöjä ja poikia vanhempineen kokoontuu perhefutikseen. Juomapullot laitetaan kentän reunalle odottamaan ja lapset tietävät heti käydä valitsemassa itselleen mieleisen pallon. Kun ohjaajat, Janika ja Ahmad siirtyvät kentälle, niin innokkaat lapset istuvat ”pallopenkkiin” viivalle kuuntelemaan mitä tänään tehdään. Pieniä käsiä nousee pystyyn kun Janika kysyy, kuka haluaisi ehdottaa ensimmäisen eläimen lämmittelyosuudelle. Kohta kenttä täyttyy palloa potkivista perhosista jotka liihottelevat sinne tänne. Myös aikuiset perhoset pyrähtelevät lasten seassa kepein siivin.

Haastattelin neljävuotiasta Milaa, joka on tullut äitinsä kanssa liikkumaan ja pitämään hauskaa yhdessä. (kuvassa kolmantena oikealta)

Kuinkas vanha sinä Mila olet? - (Mila nostaa neljä sormea reippaasti pystyyn) Mikä on mielestäsi parasta perhefutiksessa? - Se kun mä tykkään eläimistä.

Mila osaa upeasti matkia kuinka erilaiset eläimet liikkuvat.

Milan äiti, Minna-Mari Seppänen tykkää toiminnasta myös kovasti. ”Juuri se on hienoa, ettei lasta vain viedä jonnekin harrastukseen, vaan saa ihan oikeasti olla ja tehdä lapsen kanssa juttuja yhdessä. Vaikka jalkapallo on aihe, niin tässä tehdään niin paljon muutakin. Erilaista.” Seppänen kertoo, että he ovat harrastaneet perhefutista jo viime kesästä lähtien. Milalta kysytään välillä, haluaako hän jatkaa perhefutista vielä ja aina on tullut myöntävä vastaus. ”Ei me käytäisi täällä jos lapsi ei haluaisi”.


Haastattelijana Outi Ohtonen, Hakan seuratyöntekijä.