Kajaanin Hakan uusi valmentaja tulee Portugalista asti.

Jalkapallon erikoisseura Kajaanin Haka on pestannut seuraan uuden työntekijän Portugalista.

35-vuotiaalle Luis Figueiredolle on räätälöity Hakassa iso rooli nuorten pelaajien ja myös juniorivalmentajien kehittäjänä. Lisäksi portugalilaisluotsi ottaa päävalmentajan vastuun seuran edustusjoukkueesta, joka pelaa miesten Kolmosessa eli maan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Haluamme Hakassa uudistusta, ja sitä haemme valmennukseen satsaamalla, puheenjohtaja Jarmo Anttonen sanoo.

– Tulemme käyttämään Luisin työresurssia ennen kaikkea niihin tavoitteellisiin nuoriin, jotka haluavat edetä urallaan.

Hakan junioripuolella Figueiredo keskittyy taitoharjoittelun vetämiseen pienryhmille. Ikäkausijoukkueiden valmentajille hänen on tarkoitus jakaa tietotaitoa sekä sparrata ja tukea.

– Haluamme viedä lajia eteenpäin Kainuussa pitkällä tähtäimellä, joten kaikki voimat on suunnattava siihen, että nuorisopolkumme tuottaa jatkossa pelaajia entistä paremmin, Anttonen painottaa.


HAKAN TYÖPESTI oli avoimessa haussa, ja Anttosen mukaan Figueiredo oli huomannut ilmoituksen sosiaalisesta mediasta.

Tuore valmentajasopimus on 1+1-vuotinen ja sisältää koeajan.

– Toivomme tästä pidempiaikaista pestiä Luisille, mutta katsotaan nyt ensin, miten yhteistyömme lähtee toimimaan, Anttonen sanoo.

Figueiredo muuttaa Kajaaniin reilun 20 000 asukkaan Aroucan kunnasta, joka sijaitsee lähellä Portoa. Uusi Haka-luotsi on valmentanut kotimaassaan pääosin nuoria jalkapalloilijoita.

– Olemme selvitelleet taustoja Luisista, mutta liikoja emme vielä miehestä tiedä, Anttonen myöntää.

Kajaaniin Figueiredon on tarkoitus saapua tulevana perjantaina. Valmentajan vaimo ja pieni lapsi jäävät asumaan Portugaliin ainakin toistaiseksi.

Jos Figueiredon koronatestien tulokset ovat suotuisia, hän aloittaa Anttosen mukaan työt Hakassa jo ensi viikolla. Se tulisi tarpeeseen, sillä edustusjoukkueen ensimmäiset harjoitusottelut ovat jo ovella. Haka kohtaa Kajaanin pallohallissa oululaisen Herculesin 6.2. ja iisalmelaisen PK-37:n 13.2.

– Odotamme, että Luis nostaa selkeästi vaatimustasoa myös edustusjoukkueemme harjoittelussa.


PELKKÄ valmentajarekrytointi ei oitis ratkaise kajaanilaisen jalkapalloilun pelaajatuotannon haasteita. Sitä korostaa Anttonenkin.

– Otetaan tänne kuka tahansa valmentaja, niin kysymys kuuluu, löydämmekö riittävästi sellaisia urheilijoita, jotka haluavat valmentautua ammattimaisesti?

– Toivottavasti tavoitteellisten nuorten ei jatkossa tarvitse lähteä liian aikaisin pois Kajaanista ainakaan sen takia, ettei ympäristö tarjoaisi kehitysmahdollisuuksia.

Maanantaina selvisi, että Hakan ja Vuokatti Sportin viime vuonna alkanut yhteistyö jatkuu. Nyt kumppanuuden painopisteitä ovat testaukset, leiritykset ja taitovalmennus sekä pelaajille että juniorivalmentajille.