VPS J Akatemia vei sarja- avauksen 1-3.

Kajaanin Hakan sarja-avaus jalkapallon Kakkosessa jouduttiin viemään Pallohalliin. Ullkona paistoi toki aurinko mutta Liikuntapuiston tekonurmen peitti takatalven 10-senttinen lumikerros.

Avaus oli kotijoukkueelta odotetun hermoileva, sillä Hakan nuoresta joukkueessta monelle kakkosdivari on uusi sarjataso.

Myös vastustajaksi matkustanut VPS Akatemia oli sarjatulokas, kolmosdivarin lohkonsa voittajana Kakkoseen noussut.

Vaasalaiset, jotka hyötyvät liigaseuran kakkosjoukkueen asemastaan, tulivat otteluun valmiinpana ja veivät voiton mukanaan 1-3 (1-2).

Haka oli heti alkuminuutit tuuliajolla.

Kotijoukkueen vasen laita petti kun Timo Väisänen Hakan laitakärkenä karvasi liian kiltisti ja vaasalaiset käyttivät tyhjän vasemman kulman läpisyöttöihin.

Ensimmäisen pahan paikan katkaisi Hakan toppari Ville Puuronen kovalla taklauksella, josta sai varoituksen. Pian sen jälkeen Toni Soini Hakan maalissa sai venyä oikein paraatipelastukseen.

Seuraavasta läpisyötöstä VPS:n kärki Jesse Kankaanpää pommitti vasempaan alakulmaan niin ettei Soinilla ollut mitään mahdollisuutta eikä peliä oltu pelattu kuin runsaat 5 minuuttia.

Maalinsa jälkeen VPS sai pallon vielä tolppaankin, mutta myös Haka heräsi ja ottelu siirtyi vieraiden puoliskolle kotijoukkueen.saadessa pari kulmuriakin.

Niko Parkkarin antamista kulmista ei kuitenkaan tulosta tullut, mutta VPS n Hakapäätyyn 37. minuutilla saamasta satunnaisesta kulmurista kotijoukkueen verkko heilahti vähän onnettomasti.

Pallo nimittäin tömähti VPS-pelurin rintaan ja pomppasi siitä Hakan pelaajan kautta omaan maaliin.

Hieman iloa kotijoukkueelle tuli pari minuuttia myöhemmin kun Timo Väisänen pääsi maalin edestä kaventamaan 2-1:een.

Nani nyt topparina. Toisella jaksolla Vaasan Jesse Kankaanpää ratkaisi ottelun tasan tunnin pelin jälkeen jtekemällä vieraille jo kolmannen maalin.

Hakan luotsi Pekka "Tankki" Kemppainen yritti tämän jälkeen kääntää vielä pelin tekemällä kaikki kolme pelaajavaihtoa, mutta 1-3 lukemat pysyivät otteluun loppuun asti.

Hakan alakerta oli otteluun elänyt sillä tavoin, että Ville Puurosen toppariparina nähtiin pitkästä aikaa Nani eli Naoufel Mabrouk ja usein topparina esiintynyt Lucky Nwanneka teki nyt nousuja oikealla laidalla.

Vaasalaiset oletettavasti tiesivät Hakan kuviot aika hyvin, sillä armeijan Vaasasta Kajaaniin tuoma ja Hakaan tyrkyllä ollut Kasperi Polvilampi, pelasi nyt VPS:n paidassa.

Toisen vaasalaistaustaisen pelurin, samoin varusmiehenä Kajaanissa olevan Karzan Jawanmirin osalta pelaaminen Hakassa on vielä auki.
Recent Posts

See All