KajHan P14 joukkueella kansainvälinen startti kauteen
P14 (2010-2011)Julkaistu: 05.05.2024 12.16

KajHan P14 joukkue avasi kautensa lauantaina TP-47 vastaan, samalla tämä oli joukkueelle ensimmäinen virallinen 11v11 sarjapeli. Viime kaudella joukkueet kohtasivat 8v8 peleissä, niin molemmat joukkueet hakivat vierasvoitot ja samaa Haka lähti nytkin tavoittelemaan. Ottelu sai tosiaan kansainvälisen mausteen, kun ottelu pelattiin Ruotsin puolella Haaparannassa Gränsvallen tekonurmella.

Ensimmäinen puoliaika alkoi Hakan porukalta vähän hermostuneesti ja TP-47 oli alkuun ottelussa hallitsevampi osapuoli. Paras paikka alussa kuitenkin johtomaalin tekoon tuli Jesse Saarenpäälle, joka pääsi karkuun TP:n puolustajilta. Viimeistelyyn jäi kuitenkin parantamisen varaa. TP sai ensimmäisen jakson aikana muutamia vaarallisia tilanteita Hakan päätyyn, joista Hakan maalivahti Konsta Pinola hoiti suurimman osan loistavasti. Kuitenkin kaksi kertaa puolustuslinjassa tapahtui kommunikaatio ja merkkausvirheitä, joista TP:n pelaajat pääsivät karkuun ja viimeistelemään 1-0 ja 2-0 lukemat. Aivan puoliajan lopussa Haka sai hyvästä paikasta vaparin, josta Aate-Petteri Moilanen laittoi mallikkaan keskityksen maalille. Pallo pomppi ylärimassa, maaliviivalla ja pari kertaa moken käsissä, mutta toivottua pukukoppimaalia ei saatu. Toiselle jaksolle tavoitteena oli lisätä selvästi pallonhallintaa ja rauhoittaa omaa pallollista peliä. Tässä onnistuttiinkin varsin hyvin ja voisi sanoa, että toinen jakso mentiinkin Hakan hienoisessa hallinnassa. 73 minuutilla Eetu Vesterisen hieno oivallus kaukaa, kun TP:n maalivahti oli poissa omalta tontiltaan tuotti tulosta ja Haka kavensi 2-1. Lopun kiri ei valitettavasti tuottanut tulosta ja tällä kertaa pisteet jäivät kotijoukkueelle. Pelissä Hakalla oli kolme pelaajaa, jotka pelasivat ensimmäiset viralliset peliminuutit Aluesarjassa: Nuuti Hyrkäs, Leo Vanhala ja Matias Lihr.

Valmentajan kommentit: Eka jaksolla taisi olla hieman liikaa jännitystä ja yritystä. Emme saaneet yhtään pidempää syöttöketjua, vaan koko ajan oli hirveä hinku edetä ylöspäin, joka johti siihen, että pallo menetettiin turhan helposti vastustajalle. Toinen jakso aloitettiin sillä, että pidettiin vain palloa 1-2 minuuttia eikä edes yritetty väkisin hyökätä. Tämä loi jaksolle heti oikean suunnan ja peli kulki paljon paremmin. Harmi että ei saatu viimeisteltyä tehokkaammin, sillä piste ainakin olisi ollut otettavissa. Eka on aina eka ja osalle pelaajista tällä kertaa jopa elämänsä ensimmäinen aluesarjapeli, niin tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.