Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - VIFK  2 - 3

Liikuntapuisto TN

Hakalle niukka tappio – VIFK 2-3 vierasvoittoon

Haka koki sunnuntaina kolmannen peräkkäisen tappion, kun VIFK oli Kajaanissa parempi lukemin 2–3 (1–2). Viihdyttävässä pelissä Hakan molemmista maaleista vastasi Carlos Ferreira. Kajaanin Liikuntapuistossa hyvää tunnelmaa läpi ottelun piti yllä 252 katsojaa.

Haka tuli vahvasti ottelun alkuun. Kotijoukkueen peli-ilme oli paljon valmiimpi verrattuna edelliskierroksen OTP-peliin. Haka saikin tästä palkinnon maalin muodossa, kun Eduardo Barros syötti 19.peliminuutilla Carlos Ferreiran yksin läpi. Haka-hyökkääjä kiersi vastaan tulleen VIFK-maalivahti Teemu Muurisen ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. VIFK tuli ottelussa tasoihin 39. peliminuutilla, kun Jonas Pitkäkangas kiskaisi sivuvapaapotkun jälkitilanteesta upean maalin. Kuudentoistaviivan takaa lähtenyt puolivolley painui aivan Haka-maalin vasempaan yläkulmaan. Vaikka Haka ensimmäinen jakso oli hyvä, sai joukkue vielä toisen kylmän suihkun juuri ennen taukovihellystä. VIFK:n kulmapotkun seurauksena pallo jäi pyörimään Haka-maalin edustalle, josta sen survoi verkon perukoille vaasalaisista Rasmus Forsbacka.

Kylmästä suihkusta huolimatta Haka tuli myös toiselle jaksolle hyvällä ilmeellä. Pelikellon näyttäessä 54 minuuttia Haka tuli tasoihin. Nopea hyökkäys lähti maalivahti David Romanan avauksesta, joka päätyi Miguel Melolle. Melo vapautti syötöllään Carlos Ferreiran maalin tekoon, jonka viimeistely 16-reunalta painui komeasti VIFK-maalin oikeaan alakulmaan. Tämän maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena, jossa molemmilla joukkueilla oli muutamia paikkoja. Maalinteossa onnistui kuitenkin vierasjoukkue VIFK. 78.minuutilla vasemmalta laidalta tullut VIFK-hyökkäys päättyi maalin edustalta Kasperi Polvilammen vasempaan alakulmaan uponneeseen viimeistelyyn. Haka pääsi vielä hakemaan ottelun loppuhetkillä tasoitusta yhden miehen ylivoimalla, kun VIFK:n Roope Hammar lensi suihkuun 88.minuutilla kahden keltaisen kortin seurauksena. Haka ei kuitenkaan paineesta huolimatta saanut tasoitettua peliä. Näin ollen kaikki kolme pistettä matkasivat Vaasaan.

- Tässä pelissä näkyi se, että halusimme voittaa ensimmäisestä minuutista lähtien. Aloitimme maalinteon, mutta meillä oli huonoa onnea juuri ennen puoliaikaa. Siitä huolimatta aloitimme toisen puoliajan kuten ensimmäisenkin. Teimme ensimmäisen maalin, mutta onni ei ollut taaskaan puolellamme. Näin ollen hävisimme pelin, jossa annoimme kaikkemme, sanoo ottelussa kaksi maalia viimeistellyt Carlos Ferreira.

Putoamiskamppailu kiristyy entisestään, kun JBK ja Komeetat voittivat omat ottelunsa. Tällä hetkellä Haka on yhä säilyjän paikalla, kun JBK:n maaliero on yhden maalin verran Hakaa heikompi. Kaikilla putoamistaistossa olevilla joukkueilla on enää kaksi peliä jäljellä. Hakalla on ensi sunnuntaina vastassa vieraskentällä Närpes Kraft. Haka-hyökkääjä Ferreiralla on vahva usko, että joukkue pystyy hakemaan Närpiön vierasreissulta pisteitä.

-Olen varma, että jos meillä on sama asenne, sama kunnianhimo ja sama halu kuin VIFK:ta vastaan, tuomme Närpiöstä kotiin kolme pistettä. Meidän tulee jatkosakin kiinnittää huomiota vain omaan tekemiseemme. Sen avulla voitamme seuraavat kaksi peliä, ja pysymme siellä, missä kaikki haluavat pysyä eli Kakkosessa, Ferreira päättää.

Tilastot

2 - 3

VIFK
(1-2)
39'MaaliPitkäkangas Jonas
46'MaaliForsbacka Rasmus
78'MaaliPolvilampi Kasperi