1
LOK
14.00
Edustusjoukkue -M, Miesten Kakkonen

Haka KajHa - RoPS  2 - 2

Liikuntapuisto TN

​Lauantaina Hakalla viimeisessä pelissä vastassa RoPS – säilyminen yhä mahdollista

Hakalla on kotikentällään lauantaina 1.10. vastassaan RoPS. Kauden päätösottelussa panokset ovat yhä isot, sillä voitolla Hakalla on yhä mahdollista säilyä Kakkosessa. Tämä kuitenkin vaatii sen, ettei JBK voita FC Vaajakoskea vieraskentällä tai että OTP häviää OLS:lle useammalla maalilla. Kaikki Kakkosen C-lohkon päätöskierroksen ottelut alkavat kello 14. Mikäli et pääse seuraamaan Hakan peliä paikan päälle Liikuntapuistoon, on ottelu katsottavissa Kainuun Sanomien tilaajana Kainuun Sanomien verkkosivuilta.

RoPS on ennen päätöskierrosta sijalla kuusi. 31 pistettä keränneillä rovaniemeläisillä on yhä teoriassa mahdollisuus nousta neljän parhaan joukkueen yläloppusarjaan. Se kuitenkin tarkoittaisi, että Ropsin tulisi voittaa lauantaina Haka ja Närpes Kraft ei saisi voittaa omaa otteluaan ja Herculeksen tai OLS:n tulisi hävitä omat ottelunsa suurilla numeroilla. RoPS-joukkue pitää varmasti kautta onnistuneena, vaikka paikka yläloppusarjaan ei aukeaisi, sillä joukkue lähti kauteen täysin uudistuneena ja hyvin nuorella joukkueella.

RoPS:n ja Hakan sarjakauden ensimmäinen ottelu päättyi Rovaniemellä värikkäiden vaiheiden jälkeen RoPS:n 5–3-voittoon. Joukkueet kohtasivat myös jo talvella kahdesti harjoitusotteluissa, joista molemmille kirjattiin yksi voitto. Hakan päävalmentaja Luis Figueiredo tietää siis, että lauantaina on tulossa tiukka ottelu.

- Rops on hyvin nuori joukkue, jossa on paljon lahjakkuutta. He haluavat pelata yhtenäistä jalkapalloa. Odotan pelin olevan hyvää jalkapalloa, jonka molemmat joukkueet yrittävät voittaa, Figueiredo sanoo.

RoPS:aa vastaan Hakan kokoonpanosta puuttuvat yhä loukkaantuneet Henrique Quadros ja Paavo Jarva sekä korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa oleva Miguel Melo. Kotijoukkue Haka on lauantaina pakkovoiton edessä, mikäli joukkue haluaa pelata myös ensi kaudella Kakkosessa. Välttämättä voittokaan ei Hakalle riitä, vaan apuja tarvitaan myös muilta joukkueilta. Hakan kannalta hieman vaikea kausi päättyy siis tiukkaan säilymiskamppailuun. Vaikka Hakalla on yhä mahdollisuus saavuttaa kauden tavoite eli säilyä sarjassa, tietää päävalmentaja Figueiredo, että kausi oli paljon odotettua hankalampi.

- Olen valmentanut kahdeksantoista kautta ja en ole koskaan nähnyt, että joukkueella olisi näin paljon vaikeuksia kentän ulkopuolella. Meillä ei ole yhdessäkään pelissä ollut samaa aloituskokoonpanoa. Meillä on kahdella tärkeällä pelaajalla murtunut jalka, joka piti heidät kummatkin poissa yli kaksi kuukautta. Meidän joukkueen ykkösmaalivahtimme ja joukkueen kapteenimme kärsi loukkaantumisen, joka vaati leikkaushoitoa. Hän ehti pelata vain kolme ottelua, Figueiredo sanoo.

-Viisi meidän pelaajaa on ajettu ulos pelistä punaisella kortilla. Olemme saaneet myös paljon keltaisia kortteja, jotka ovat vaikuttaneet meihin monessa pelissä. Olemme nuori joukkue, emme aggressiivinen. Useissa peleissä ei ole ollut samanlaista tuomarilinjaa molemmille joukkueille ja sekin on vaikuttanut peliimme.

-Mitä tulee Kakkosessa säilymiseen, todennäköisyyksiä on olemassa ja uskon niihin. Taistelemme kaikin voimin saadaksemme kolme pistettä. Nämä viime kauden nousun hankkineet ja kauden aikana kovasti töitä tehneet pelaajat sekä kaiken mahdollisen tarjonnut seura ansaitsevat jäädä Kakkoseen.

Tilastot

2 - 2

RoPS
(1-1)
37'MaaliSavolainen Aapo
52'MaaliNiska Riku-Veli

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista