Niiki Juttula Helmareihin
Julkaistu: 30.03.2022 20.32

Niiki Juttula Helmareihin

P15/P14 joukkueessa pelaava Niiki Juttula on valittu Pikkuhelmareiden U15- joukkueeseen. Tänään saimme kuulla, että aina hymyilevä Niiki valittiin joukkueeseen, joka matkaa jo ensi viikolla U16 UEFA development turnaukseen Tallinnaan. Niiki on pelannut P15 poikien joukkueessa ja olemme saaneet nauttia Niikin päämäärätietoisesta harjoittelusta ja tekemisestä. Niiki kulkee vielä tällä kaudella mukanamme osallistuen P15 ykköseen. Toivotamme koko tiiminä ja seurana onnea Niikille ja koko perheelle tämän välitavoitteen saavuttamisesta. Tässä esimerkkiä siitä, että pelaajan, perheen, joukkueen ja koko seuran panostuksella ja pelaajapolun rakentamisella, myös täältä syrjäseudulta voi nousta ikäluokkansa huipulle. Seuraavassa hieman Niikin omia mietteitä ja tarinaa tähänastisesta urastaan.

"Jalkapallon harrastaminen alkoi vajaa 4-vuotiaana Suomussalmella jalkapallokoulussa ja Kainuun nappulaliigassa. Siitä siirryin pelaamaan Supsin poikien mukana piirisarjaa. Supsista siirryin 11-vuotiaana kajaaniin Fc Wimmaan mutta poikien pelit pysyivät koko ajan mukana Supsin ja myöhemmin Hakan mukana. 13-vuotiaana täytyi valita Fc wimman ja Kajaanin Hakan välillä ja siirryin kokonaan pelaamaan Hakaan. Nyt lähtee käyntiin kolmas kausi Hakan mukana. Harjoittelu ja pelaaminen poikien kanssa on kehittänyt kovuutta ja pelinopeutta. Hyvässä valmennuksessa on oppinut myös paljon pelikäsityksestä ja saanut neuvoja omaan pelaamiseen. Pelit jatkuvat kesällä ONS:ssa, mutta pelaan vielä kesän kaksoisedustuksella Hakan mukana.

Kutsu maajoukkueleirille tuli iloisena yllätyksenä. On kivaa päästä edustamaan Suomea ja pelaamaan muiden taitavien pelaajien kanssa. Peleistä varmasti tulee kovia ja reissusta saa hyvää kokemusta. Iso kiitos kuuluu kaikille pelikavereille ja valmentajille sekä tietenkin perheelle joka on jaksanut kuskata treeneihin ja tsempata."