Hakan P12 joukkue selvitti tiensä Kaleva Cupiin!
Julkaistu: 27.08.2021 09.04

Hakan P12 joukkue selvitti tiensä Kaleva Cupiin!

Jo vuodesta 1970 järjestetty Kaleva Cup on 12-vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu Pohjois-Suomen mestaruusturnaus. Elokuun 27.-29. välillä järjestettävään kolmipäiväiseen turnaukseen on kutsuttu tänä vuonna kahdeksan tyttöjoukkuetta ja poikien joukkueita selvitti tiensä karsinnoissa kymmenen. Turnauspaikkana on tuttuun tapaan Heinäpään urheilukeskus Oulussa.

Hakan P12 joukkue pelaa Pohjoisen alueen ykköstä ja koostuu pääasiassa sotkamolaisista ja kuhmolaisista junioreista. Mukana pelaa myös yksi kuusamolainen juniori.

"Tämä joukkue on hieno esimerkki siitä, kuinka maakuntien lapsista ja nuorista voidaan yhteistyöllä rakentaa toimiva ryhmä. Tavoitteena on, että jokaisella kainuulaisella olisi mahdollisuus harrastaa ja kilpailla. On haastavaa kaikille, kun pelaajat asuvat kaukana toisistaan, mutta jotain ollaan tehty oikein, kun päästiin ylempään jatkosarjaan. Kaleva Cupiin pääseminen oli meille iso tavoite ja se saavutettiin. Pelaajat odottavat yön yli -reissua ja tällaiset turnaukset tiivistävät ryhmähenkeä ja lisäävät motivaatiota harjoitella" kertoo joukkueen valmentaja ja seuran nuorisopäällikkö Karri Hentilä.

Kahden maakunnan pelaajista koostuvan joukkueen valmentaminen ja eteenpäin vieminen tuo myös haasteita. Kainuussa on pitkät välimatkat, ja Haka on pyrkinyt helpottamaan harrastamista siten, että lasten ei tarvitsisi siirtyä liian usein pitkiä matkoja urheillakseen. Kesällä lapset treenaavat omilla paikkakunnillaan. Hentilä ajelee paikan päälle, ja hänen valmentamia treenejä on kahdesti viikossa ja treenit ovat samanlaiset Kuhmossa ja Sotkamossa. Tämän lisäksi joukkueen pelaajat pääsevät harjoittelemaan myös oman paikkakuntansa seuran treeneissä, eli kuhmolaiset Kujan vetämissä harjoituksissa ja sotkamolaiset VTS:n treeneissä. Osa käy myös Hakan P13 joukkueen treeneissä Kajaanissa. "Tärkeintä on, että lapsi on mahdollisimman paljon tekemisissä pallon kanssa. Vaikka harjoittelu onkin kesäkaudella pienemmissä ryhmissä, joukkueella on silti muodostunut tosi hyvä ryhmähenki ja peleissä he osaavat pelata yhtenä joukkueena. Kyllä maakunnista löytyy junioreita ja on hienoa, että kuka tahansa voi hypätä mukaan urheilijan polulle riippumatta asuinpaikasta. Ennen pelejä pyritään kokoontumaan koko joukkueen voimin harkkoihin, mutta joka kerta se ei ole mahdollista." kertoo Hentilä.

Talvella pelaajat ajelevat olosuhteiden vuoksi Kajaaniin harjoittelemaan. Sotkamosta pikkubussi kerää kyytiin kaikki pelaajat ja Kuhmossa toimii vanhempien organisoima kimppakyytirinki. "Kun treenimatka on 100km, se vaatii paljon pelaajilta ja vanhemmilta, mutta yhteistyöllä homma saadaan aina hoidettua", Hentilä kiittele.

Tsemppiä turnaukseen!

Pääset seuraamaan reaaliaikaista tilannetta tulospalvelusta