Timo Heikkinen - kakkosvalmentaja kaudella 2024
Edustusjoukkue -MJulkaistu: 02.02.2024 13.21

Timo Heikkinen - kakkosvalmentaja kaudella 2024


Miten joukkueen valmistautuminen on lähtenyt käyntiin?

Tällä hetkellä treenataan yhdessä p17 kanssa ja on saatu kyllä hyviä treenejä. Koko ajan ollut sopivankokoinen ryhmä, millä treenattu. Pojilla alkaa sarja jo nyt maaliskuussa, niin sitä kautta heidän tulee olla ajoissa hyvässä kunnossa. Näin myös edustuksen pelaajien pitää olla hyvässä kunnossa, että saadaan tempo pysymään jatkuvasti tarpeeksi kovana ja pystytään haastamaan ja kehittämään pelaajia ja joukkuetta. Runkomiehet Sam (Samnda), Clinton (Ekole), Jonspi (Joona Heiskanen) ja Santtu (Junttila) omalla kokemuksellaan ja tekemisellään vievät poikien treeniä koko ajan eteenpäin.

Edustuksen pelaajien määrä kasvaa, niin harjoittelijoiden kokonaismäärä kasvaa, ja sitten pitää miettiä miten treenataan ja pelataan.

Millaista on ollut nyt, kun harjoituksissa käy myös varusmiehiä Kainuun Prikaatista?

Varusmiespalvelustaan suorittavat pelaajat ovat aloittaneet mielestäni hyvällä asenteella treenaamisen ja he tuovat harjoituksiin omalla tekemisellään tempoa ja esimerkkiä. Siellä on nuoria ja hyvässä kunnossa olevia korkeammalla tasolla pelaavia urheilijoita.

Roolisi valmennustiimissä?

Minulla on tänä vuonna vähän isompi rooli valmennustiimissä. Riston kanssa on helppoa työskennellä. Tunnemme toisemme omilta peliajoilta tosi hyvin, ja vaikka olemme ihmisinä erilaisia persoonia, niin ajattelemme jalkapallosta samalla lailla. Meillä on samanlaiset arvot, ajatus ylipäätään joukkueessa toimimisesta ja siitä, kuinka pelaajia käsitellään. Valmennustiimissä on muutenkin hyvä yhteishenki ja tehdään töitä hyvällä fiiliksellä. Tietysti, kuten joukkuekin kehittyy treenatessa koko ajan eteenpäin, niin valmennustiimi kehittyy samoin.

Miten siirtyminen pelaamisesta valmennukseen on sujunut?

Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta valmentamisesta, vaikka pelaamisesta on kokemusta hyvinkin paljon.

Vaihto jalkapalloilijan roolista valmentajaksi ei tapahdu hetkessä. Olen huomannut, että se ottaa aikaa. Pitää ajatella useita asioita aivan eri kantilta. Pelaajana sitä ajattelee oman roolin ja suoriutumisen kautta. Kun minä hoidan oman roolini, ja muut hoitavat omansa, niin joukkue toimii. Valmennuksessa pitää ajatella kaikkien rooleja. Erilaisten pelaajien käsitteleminen on mielenkiintoista. Tiedät miten itse toimisit tilanteessa, mutta nyt pitääkin huolehtia heistä, jotka toimivat ja ajattelee eri tavalla. Joukkueessa on taiteilijoita, jännittäjiä, ja henkisesti vahvoja pelaajia. Itse olin jalkapallourani aikana henkisesti aika vahva ja itsevarma pelaaja.

Mikä valmennuksessa kiinnostaa?

Valmentajana tehtäväni on miettiä, miten jännittäjiä saisi puskettua eteenpäin. Tykkään tosi paljon tehdä psyykkistä valmennusta. Mentaalivalmennus kiinnostaa minua, ja jonkin verran olenkin opiskellut asiaa itsenäisesti. Aiheena se on todella iso ja kattava, mutta sen verran, kun olen pintaa raapaissut, niin olen huomannut, että aihe on minulle oikea.

Risto (Putkonen) organisoi valmennuksessa sen ison kokonaisuuden, ja on todella hyvä siinä, minä pyrin viemään enemmän yksilöitä eteenpäin. Tuon siinä roolissa omat avut peliin. Huomaan yksilöissä tiettyjä juttuja helposti. Jännää hommaa tämä on.

Mietteitä tulevasta kaudesta?

Tuleva kesä tulee olemaan mielenkiintoinen monella tasolla. Tiedän pelaajan näkökulmasta, että ison yleisön edessä on tietenkin parasta pelata. Paikallispelit tuovat pöhinää koko sarjan ympärille. Itsekin olen pelannut monta paikallispeliä, ja se tuo pelaamiseen oman taikansa. Urheilumeininki vaatii yleisön, ja toivon että moni tulee katsomaan meidän lahjakkaita nuoria pelaajiamme. Siellä on kentällä monia sellaisia, jotka eivät ehkä vielä ole puhjenneet kukkaan, mutta on näkymiä siihen, että jos jaksaa harjoitella kovaa, haastaa itseään, ja olla aina parempi kuin eilen, heitä voi näkyä hyvinkin korkeilla sarjatasoilla pelaamassa tulevaisuudessa. Niin kuin viime kesänä nähtiin, nuoret ovat saaneet mahdollisuuden ja he voivat edetä urheilijan urallaan pitkälle. Tervetuloa katsomaan pelejä Liikuntapuistoon!


Videon kuvaus: Aino Koski - Kainuun ammattiopisto

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi