P15 (2009), P15 Ykkönen

Haka KajHa - Ajax  2 - 1

Kajaani, Liikuntapuisto TN

KajHan P15 otti kolme pistettä ukkosmyrskyn pauhatessa

Pitkään ei Hakan P15 joukkue saanut koulujen päätösviikonloppua juhlia, kun sarja jatkui jo sunnuntaina Kajaanissa. Joukkueen vieraaksi oli matkannut Ajax Kempeleestä. Ennen ottelua näytti kuitenkin pahasti siltä, että joukkueen peliä jouduttaisiin siirtämään ukkosmyrskyn takia. Juuri ottelun alla salamat välähtelivät komeasti ja ukkonen alkoi pauhata. Sillä kelillä joukkueilla ei ollut mitään asiaa mennä Liikuntapuiston nurmelle. Onneksi ottelu saatiin siirrettyä pikavauhtia Pallohalliin ja peli pääsi starttaamaan 15 minuuttia myöhässä.

Ottelu alkoi vahvalla Hakan hallinnalla ja joukkue liikutteli palloa mukavasti. Ajax kuitenkin puolusti tiiviisti, joten ihan huippupaikoille Haka ei alkuun päässyt. 20 minuutin kohdalla Haka teki vaihtoja, jotka toivat hyvää virtaa hyökkäyspäähän. Varsinkin Joona Heikkinen oikealla laidalla aiheutti Ajaxin puolustajille ongelmia ja kärjessä tällä kaudella ensimmäistä kertaa pelannut Juuso Piirainen laukoi pari kertaa vaarallisesti. Jakson lopulla Ajax sai vähän paremmin pelistä kiinni, mutta hekään eivät maalinteossa onnistuneet, joten ensimmäinen puoliaika 0-0.

Toinen puoliaika lähti Hakan kannalta loistavasti liikkeelle. Kun 44 minuuttia oli pelattu, Ajaxin pelaaja pelasi palloa kädellä rankkarialueen sisällä ja pallo pilkulle. Joukkueen kapteeni Elias Nikkarinen tälläsi pallon varmasti maaliin pilkulta ja kotijoukkue 1-0 johtoon. Tästä noin 6 minuuttia myöhemmin tapahtui taas. Toppari Johannes Korhonen katkaisi Ajaxin pitkän pallon ja jatkoi sen hienosti Joona Kivijärvellä. Joona laittoi loistavan pallon linjan taakse hyvin pelanneelle Joona Heikkiselle, joka vahvan tempokuljetuksen jälkeen syötti pallon keskelle Nuutti Kyllöselle ja hän viimeisteli varmasti 2-0 lukemat. Peli ei ollut kuitenkaan ohi. 58 minuutilla Hakalla oli hyvä 4vs3 hyökkäys käynnissä, joka päättyi vastustajan riistoon. Tästä peli kääntyi nopeasti toiseen suuntaan ja hups keikkaa peli olikin 2-1. Ajax sai tästä kavennuksesta virtaa ja voi sanoa, että seuraavalla kympillä heillä oli paikat myös tasoittaa peli. Lopussa Haka sai taas rivejään kasaan ja otti kontrollia pelistä. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty ja näin kolme pistettä jäi kotijoukkue Hakalle.

Valmentajan kommentit: Meillä on viime pelit lähteneet vähän nuhaisesti liikkeelle ja ei ole oltu ihan hereillä puolustuspelissä. Ajatus oli, että muutan tänään alkulämmittelyrutiineja ja herättelen sillä joukkuetta. No luonto teki omat tepposet ja jo tämän takia peruskuviot menivät uusiksi. En tiedä auttoiko tämä, mutta peli lähti ihan mukavasti liikkeelle. Edelleen hyökkäyspäässä oli takkuista eka jaksolla, sinne kaivataan enemmän ja enemmän pallottomien aktiivista liikkumista ja juoksuja linjojen taakse. Eliaksen maali vapautti vähän tunnelmaa ja toisessa maalissa tapahtui paljon hyviä asioita. Sitten pitää vielä opetella miten johtoasemassa pelataan. Muhoksella se mokattiin ja tänäänkin tehtiin itse siitä vaikeata, mutta mikä tärkeintä, niin onnistuttiin pitämään johto loppuun saakka ja voitto kotiin. Nyt iso joukko pojista lähti rippileirille tällä viikolla, joten mielenkiintoista nähdä, miten tällainen valmistautuminen vaikuttaa meidän seuraavaan FC Raahe peliin.