Joona Mikkonen jatkaa
Julkaistu: 18.02.2022 11.42

Joona Mikkonen jatkaa

Kajaanin Haka solmi jälleen uuden jatkosopimuksen, kun Joona Mikkonen kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. 18-vuotias Mikkonen on Eristysurakointi Heikkisen kummipelaaja.

Mikkonen debytoi Hakan edustusjoukkueessa vuonna 2018 olleessaan vasta 15-vuotias. Siitä huolimatta viime kausi oli kajaanilaislähtöisen pelaajan ensimmäinen täysi kausi edustusjoukkueen paidassa. Nuori laitapakki tiedostaakin mitä pystyy uuden sopimuksen myötä tuomaan jatkossakin joukkueeseen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

-Olen pelaaja, joka antaa sata prosenttia joukkueelle aina kun pääsen kentälle. Koen olevani myös niin sanotusti koppipelaaja. On tärkeää, että myös siellä on joukkueen kesken hyvä henki.

-Tavoitteeni tulevalla kaudella on pelata mahdollisimman paljon ja mahdollisimman hyvällä tasolla. Jos sitä myös yhden maalin tekisi jossain tärkeässä pelissä. Säästelin viime kaudellakin maalia, vain viimeiseen peliin, mutta sitten ei maalipaikkaa tullutkaan. Toki treeneissä tein viime kaudella ainakin kolme maalia, Mikkonen heittää.

Niin tai näin, viime kaudella Mikkonen oli kuitenkin iso pala joukkuetta ollen avauksessa kaikissa Hakan 19:ssä sarjapelissä. Nuorukainen esiintyikin peleissä varsin kypsästi ja oli yksi joukkueen viime kauden nuorista onnistujista.

-Sain paljon peliaikaa ja vastuuta, joten kausi meni henkilökohtaisesti hyvin. Joukkueena myös onnistuttiin, kun nousu saavutettiin, Mikkonen pohtii.

Haka on pelannut talvella harjoitusottelut KuPS Akatemiaa ja Kingsiä vastaan. Tulevana lauantaina Haka kohtaa Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa pelaavan Lehmon Pallon.

-Treenipelit ovat menneet tähän asti ihan hyvin. Ollaan uskallettu pelata omaa peliä hyvin myös ahtaissa paikoissa ja varsinkin Kingsiä vastaan pystyttiin luomaan paljon maalipaikkoja. Kyllä siitä pelistä näkee, että on pelattu vuosi yhdessä, Mikkonen sanoo.

-Terveisiä voin Hakan kannattajille sen verran sanoa, että jos teen maalin lupaan tehdä sarjan parhaat tuuletukset sen perään. Joten kannattaa tulla katsomaan, milloin se tulee, Mikkonen päättää.

Lauantaina Haka pelaa Kajaanin Pallohallissa LehPaa vastaan klo 16.30 alkaen. Ottelua pääset seuraamaan täältä.


Hakan sopimustilanne kaudelle 2022:

Paavo Jarva, Tatu Mäki, Joona Heiskanen, Tiitus Erola, Jasper Pikkuhookana, Niko Kivijärvi, Philip Aremu, Ismat Heydari, Kenedy Santos, Joona Mikkonen

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi