​Hakalle 3–1 voitto LehPaa vastaan – yksi uusi pelaaja testeillä
Julkaistu: 22.02.2022 16.00

Haka kaatoi Lehmon Pallon lauantaina Kajaanin Pallohallissa käydyssä harjoitusottelussa numeroin 3–1. LehPa oli joukkueista parempi ensimmäisellä jaksolla ja johtikin peliä 0-1 tauolle mentäessä. Toisella jaksolla Haka tuli peliin uudella ilmeellä ja nappasi 3-1 voiton Jasper Pikkuhookanan, Philip Aremun ja Kenedy Santoksen maaleilla. Hakan päävalmentaja Luis Figueiredo oli tyytyväinen, kun joukkue käänsi ottelun voitoksi vaikean alun jälkeen.

-LehPa onnistui aiheuttamaan meille ongelmia, joita muut joukkueet eivät ole pystyneet tuottamaan. Oli myös tärkeää nähdä joukkueen reaktio ensimmäinen puoliajan jälkeen, kun olimme 0-1 häviöllä. Nämä ovat juuri asioita, joita meidän on osattava käsitellä ja oli hyvä, että tällainen tapahtui pre-seasonilla. Joukkue esiintyi toisella puoliajalla erittäin hyvin ja sen vuoksi kolme maalia syntyi, Figueiredo analysoi.

-Haluan, että luomme voittokulttuurin ja tällä hetkellä meillä onkin 11 voittoa peräkkäin. Tämä takia myös varmasti muut joukkueet haluavat voittaa meidät. Pelaajiemme osallistuminen jokaiseen peliin voittomentaliteetilla vastustajasta riippumatta on välttämätöntä.

Hakalla oli pelissä myös testattavana portugalilainen laitapakki José Ferreira (23). Ferreiran edellinen joukkue oli Walesin ykkösdivisioonassa.

-Scouttiosastomme löysi Josén Walesista. Analysoituamme menneet kaudet ja tarkastettuamme Josén ominaisuudet pelimallimme kannalta, syntyi mahdollisuus, että hän tulisi testeihin. Nyt voimme varmistaa hänen tekniset, fyysiset, henkiset ja taktiset ominaisuudet, Figueiredo sanoo.

-José on harjoitellut joukkueemme kanssa kohta viikon tuoden lisää laatua. Hän on monipuolinen pelaaja ja pystyy pelaamaan useissa paikoissa. Hänellä on voittajamentaliteetti ja hän sopii siihen, mitä etsimme. Nyt analysoimme mahdollisuutta, että José pysyisi projektissamme.