OKM:n seuratuen avulla nuoret kainuulaiset pääsevät kehittämään itse harrastetoimintaa!
Kajaanin Haka ryJulkaistu: 22.04.2022 11.53

OKM:n seuratuen avulla nuoret kainuulaiset pääsevät kehittämään itse harrastetoimintaa!

Kajaanin Haka sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä tukea osa-aikaisen harrastekoordinaattorin palkkaukseen

OKM on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 4 615 200 euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään erityisesti matalan harrastuskynnyksen toimintaa lapsille ja nuorille.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 376 hankkeelle. Niistä uusia kehittämishankkeita on 231.

Kainuulaisista liikunta- ja urheiluseuroista seuratuen kehittämistukea myönnettiin kolmelle seuralle palkkaushankkeisiin. Kajaanin Hakan lisäksi kehittämistukea saivat Kajaanin Uimaseura ja Sotkamon Jymy-Pesis. Lisäksi Kajaanin Juntta ry sai jo toiminnassa olevalle hankkeelleen toisen vuoden tukirahan.

Seuratuki on osoitettu HarrasteLiiga -koordinaattorin palkkaamiseen. Koordinaattorin työhön kuuluu HarrasteLiigan toiminnan suunnittelu ja organisointi. Hankkeen päätavoitteena on 13–18-vuotiaiden monipuolisen liikunnallisen harrastamisen lisääminen Kainuussa. Ensimmäisenä vuonna perustetaan jalkapallo- ja futsal-harrasteryhmiä. Kaksivuotisen hankkeen aikana on kuitenkin tarkoitus laajentaa lajivalikoimaa siten, että nuoret pääsevät kokeilemaan useampia lajeja. Yhteistyötä tullaan tekemään kainuulaisten lajiseurojen kanssa.

Hankkeessa painotetaan erityisesti harrastajien osallisuutta ja toimintaa kehitetään nuorten toiveiden mukaan. Toiveena on, että hanke madaltaa kynnystä aloittaa ja jatkaa liikunnallista harrastusta, sekä pitää nuoret mukana seurojen toiminnassa. HarrasteLiiga edistää myös yhdenvertaisia harrastusmahdollisuuksia, joka tarkoittaa maltillisia toimintamaksuja, sekä harrastetoimintaa suokupuolesta ja taustasta riippumatta.

Seura avaa harrastekoordinaattorin paikan useilla eri rekrytointikanavilla vielä kevään aikana, joten seuraa ilmoittelua!