P14 peli paranee, mutta ei vieläkään pisteitä
P14 (2010-2011)Julkaistu: 20.05.2024 09.54

Hakan P14 joukkue pelasi lauantaina kauden kolmannen pelinsä, kun Lehtikankaalle vastaan tuli KePS. Viime kaudella KePS oli tämän ikäluokan parhaita porukoita Pohjoisessa ja tänäkin kautena aloittanut sarjan voitolla. Tiedossa oli siis hyvä haaste lauantai-iltapäivälle. Tavoitteena oli, että pistetili saataisiin Lehtarilla auki.

Peli lähti kulkemaan Hakan joukkueella hyvin. Treeneissä viikolla oli harjoiteltu pallonhallinnan kautta leveyden ja syvyyden hyödyntämistä paremmin. Tämä myös onnistui alussa varsin hyvin ja Haka sai rakenneltuakin pari hyvää tilannetta. Peliä kun oli pelattu 24 minuuttia, niin Hakalle sattui keskialueella syöttövirhe, josta KePS käänsi hienosti ja pääsi iskemään 0-1 avausmaalin. Maalin jälkeen pelin tapahtumat tasoittuivat ja KePS pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan. 36 minuutilla sitten KePS teki kotijoukkueen kannalta ikävän 0-2 osuman. Puoliajan loppuun Haka sai loistavan mahdollisuuden kaventaa pelin kulmapotkun jälkitilanteesta. Leevi Perttulan hienon laukauksen tiellä maaliviivalla oli vaan oma pelaaja, joten kavennus jäi syntymättä.

Toinen puoliaika sai Hakan kannalta loistavan startin kun Jesse Saarenpää 1v1 tilanteessa pääsi boksiin ja häntä rikottiin rankkarin arvoisesti. Aate-Petteri Moilanen tykitti pallon pilkulta varmasti maaliin ja Haka kavensi tilanteeksi 1-2. Haka yritti koko toisen jakson tiukasti tasoittaa peliä, mutta tällä kertaa ensimmäisen jakson rauhallisuus pallollisessa pelissä muuttuikin kiireeksi. Molemmat joukkueet saivat tilanteita, mutta ei maalia. Kunnes 75 minuutilla, kun Haka oli lisännyt riskitasoaan ja nostanut puolustuslinjasta pelaajia ylöspäin KePS pelaaja pääsi karkuun ja tekemään 1-3 osuman. Vielä lisäajalla kulmapotkun jälkitilanteesta KePS teki 1-4 loppulukemat. Näin Hakalla jäi valitettavasti pistetili vielä avaamatta, mutta onneksi kausi on vasta alussa.

Valmentajan kommentit: Peli lähti hyvin liikkeelle ja pelaajat toteuttivat paljon paremmin niitä asioita, joita olimme sopineet. Sitten kun kaveri teki maalin, niin meillä tuli jotenkin hätä ja kiire, että peli pitää heti saada tasoihin. Silloin peli meni enemmän taisteluksi ja tilanteenvaihtoja sateli koko ajan. Se oli tärkeää, että tultiin hyvällä ilmeellä kopista ja saatiin heti kavennus puoliajan alkuun. Piste ja pisteitä oli tänään otettavissa, joten kyllähän tämä harmittaa. Positiivista kuitenkin, että itse peli menee koko ajan parempaan suuntaan.