P15 (2009), P15 Ykkönen

OLS/Etelä - Haka KajHa   2 - 0

Oulu, Heinäpää PH TN

Kauden toinen peli pelattiin OLSin vieraana Oulussa

Kauaa ei Hakan porukka huilannut, kun sunnuntai aamuna joukkue lähti kohti Oulua pelaamaan heti kauden toisen pelinsä OLS Etelää vastaan. Nyt haaste, varsinkin fyysisesti oli paljon kovempi. OLS prässäsi heti alusta saakka kovaa, joka alkuun tuotti Hakalle pieniä ongelmia, mutta pelin edetessä Hakakin pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan. 15 minuutilla OLS sai vaparin, josta he laittoivat laadukkaan keskityksen maalille. Hakan kannalta valitettavasti korkeimmalla oli OLS pelaaja, joka puski kotijoukkueen 1-0 johtoon. Puoliajan kuluessa Haka sai parikin maukasta paikkaa, kun Nuutti Kyllönen ja Elias Nikkarinen olivat molemmat kertaalleen läpi, mutta viimeistely jäi tällä kertaa piippuun. Toiselle jaksolle tavoite oli lisätä höyryä ja nostaa prässiä, mutta kävinkin niin, että Hakan porukalla alkoi viikonlopun neljäs puoliaika painamaan vähän jaloissa. Kotijoukkueen pienoisessa hallinnassa meni toinen puoliaika ja 53 minuutilla OLS teki kulmapotkun jälkitilanteesta 2-0 maalin. Hakan paras tilanne tuli toisella jaksolla Juuso Piiraisella, joka puski Eliaksen keskityksen hieman yli maalin. Pisteet jäivät tänään ansaitusti OLS:lle 2-0 lukemin.

Valmentajan kommentit: Olihan mukava aloittaa kausi ja se, että pääsimme heti ulos Liikuntapuistoon pelaamaan. Hercules pelissä saimme tilastojen mukaan 28 vetoa maalia kohti ja siihen päälle vielä ohi menneet vedot. Kyllähän maaleja olisi pitänyt tehdä enemmän kuin kaksi, mutta tärkeintä että kolme pistettä tuli kotiin. OLS pelissä vastustaja tuli ihan eri temmolla päälle kuin Hercules ja alkuun meillä oli prässin kanssa hieman vaikeuksia. Eka puoliajan lopussa kun meillä oli momentum olisi pitänyt maalit tehdä, jos olisimme halunneet pisteitä Oulusta saada. No nyt pelit todella käynnistyy ja uskon, että pelitempoon päästään koko ajan paremmin kiinni. Lisäksi yhteispeli tulee varmasti parantumaan kauden edetessä, kun tämä koko Kainuun joukkue saa enemmän yhteisiä kokemuksia taas vyölleen.