Kajaanin kaupunki tukee Hakan P17 joukkuetta
P17 (2007-2008)Julkaistu: 27.06.2024 12.31

Kajaanin kaupunki tukee Hakan P17 joukkuetta

Kajaanin Hakan P17-joukkue pelasi kevätkaudella P17 Ykköstä ja on yksi Kajaanin kaupungin tukemista urheilujoukkueista.

Kajaanin Haka on tunnettu kasvattajaseurana, joka tarjoaa nuorille jalkapalloilijoille mahdollisuuden kehittyä ja nousta seuran miesten edustusjoukkueeseen. Pelaajille on tarjolla erinomaiset harjoitteluolosuhteet kaupungin kattavissa liikuntapaikoissa, jotka ovat mahdollistaneet monien lahjakkaiden nuorten pelaajien kehityksen.

Kajaanin urheilukampus tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja jalkapallo. Se tarjoaa urheilusta innostuneille ja omaa lajiaan tavoitteellisesti harrastaville nuorille alustan, jossa he voivat kasvaa, kehittyä ja tavoitella menestystä ammattiurheilijana. Akatemiatoimintaan kuuluu opiskelu, tavoitteellinen harjoittelu ja urheilijoille tarjottavat tukipalvelut. Kajaanin Haka vastaa jalkapallovalmennuksesta Kajaanissa asuville ja opiskeleville, sekä varusmiespalvelustaan suorittaville urheilijoille. Urheilukampuksen muita lajeja ovat muun muassa salibandy, jääkiekko, tanssi ja voimistelu.

Kajaanin liikuntapaikat tukevat erinomaisesti urheilijoiden kasvua ja kehitystä. Kaukavesi tarjoaa uimahallin ja kuntosalin lisäksi kylmäaltaan, joka on erityisen hyödyllinen palautumiseen rankkojen harjoitusten jälkeen. Keskustassa sijaitseva liikuntapuisto ja sen stadion toimivat korkeimman sarjatason otteluiden näyttämönä, ja pallohalli mahdollistaa talviharjoittelun sekä kevään ja syksyn ottelut.

Vimpelin urheilukeskus luonnonnurmikenttineen ja pukuhuoneineen tarjoaa loistavat puitteet ulkoharjoitteluun, kun taas koulujen salit ovat tärkeitä juniorijoukkueiden talvikauden harjoittelupaikkoja. Kajaanihalli, yleisurheiluhalli, jossa on juoksurata testejä ja harjoittelua varten sekä kuntosali, täydentää kaupungin monipuoliset liikuntamahdollisuudet.

Hakan P17 pelaajat näyttivät taitojaan edustusjoukkueessa paikalliskamppailussa

Kajaanin urheiluelämä sai jälleen kerran juhlia, kun Kajaanin Hakan P17-joukkueen pelaajat loistivat paikalliskamppailussa lähes tuhatpäisen yleisön silmien alla. Juhannusta edeltävän viikon keskiviikkona tapahtunut kohtaaminen Kajaanin Palloilijoiden kanssa oli todellinen jännitysnäytelmä, joka päättyi Hakan 3-0 voittoon.


Ottelun ensimmäinen maali nähtiin toisen puoliajan alussa, kun P17-joukkueen Henri Karjalainen onnistui upeassa yksilösuorituksessa ja viimeisteli voittomaaliksikin kutsuttavan osuman, kun ottelua oli pelattu 50 minuuttia. Karjalaisen maali oli osoitus paitsi hänen henkilökohtaisista taidoistaan, myös Kajaanin Hakan laadukkaasta juniorivalmennuksesta. Karjalaisen lisäksi aloituskokoonpanossa nähtiin P17-joukkueen Kaarlo Tusa ja Aapeli Repo, jotka molemmat pelasivat erinomaisen ottelun ja osoittivat, että nuorilla pelaajilla on potentiaalia nousta seuran huipulle. Kaikki nämä P17-joukkueen pelaajat ovat myös Kajaanin urheilukampuksen opiskelijoita, mikä korostaa kampuksen merkitystä urheilijakasvatuksessa.

Toisella puoliajalla myös veljekset, Petja (P17) ja Lassi Toppinen (edustus), saivat mahdollisuuden näyttää taitojaan edustusjoukkueessa. Molemmat nuorukaiset toivat energiaa ja uutta virtaa kentälle, mikä osaltaan auttoi Hakaa säilyttämään johtoasemansa loppuvihellykseen asti.

Ottelun muut maalintekijät olivat georgialainen Siradzi Irakli, joka viimeisteli 72. minuutilla, ja Hakan luottopelaaja Jules Yves Samnda, joka onnistui rangaistuspotkussa yliajalla (90+2 min).

Paikallisottelu tarjosi myös mielenkiintoisen näkökulman Hakan kasvatustyöhön, sillä vastustajajoukkueen riveissä pelasi peräti kahdeksan Kajaanin Hakan junioripolun käynyttä pelaajaa. Tämä osoittaa, kuinka laajasti Hakan juniorivalmennus vaikuttaa koko alueen jalkapalloiluun. Pelaajat saatteli kentälle Hakan Isot-Naperot -ryhmä ja pallopoikina tapahtumassa oli Hakan P10 joukkueen pelaajia. Näin saamme edustusjoukkueen lähelle pieniä tulevaisuuden jalkapallotähtiä.


Kajaanin Hakan P17 joukkuetta valmentaa Risto Putkonen. Miesten edustusjoukkueen päävalmentajana toimii Marko Milunovic, joka ei tässä paikallispelissä ollut mukana lomareissun takia. Paikallisderbyn valmennusvastuun sai valmennustiimissä jo tovin toiminut Rando Rashad.

"Ottelu meni juuri niin kuin olimme valmennustiimin kanssa ajatelleet. Markon kanssa olimme valmistautuneet tähän jo hetken aikaa. Tiesimme heidän topparien seuraavan Iraklia, joten vedimme häntä alaspäin. Se antoi tilaa meidän hyökkääjille Henrille ja Aapelille (Repo), Rashad kertoo Kainuun Sanomissa

Hakan P17-joukkueen pelaajat osoittivat, että kova työ ja intohimo jalkapalloa kohtaan voivat viedä pitkälle. Kajaanin Haka jatkaa työtään tulevaisuuden tähtien kehittämisessä, ja kaupungin tuki urheilulle luo erinomaiset puitteet tälle toiminnalle. Paikalliskamppailun voitto oli merkittävä hetki seuralle ja sen nuorille lupauksille, jotka varmasti jatkavat kovaa työtä saavuttaakseen unelmansa jalkapallokentillä. Seuraava paikallisderby pelataan elokuun 28. päivä, joten se kannattaa laittaa nyt kalenteriin isoin kirjaimin! Tervetuloa seuraamaan myös tänä lauantaina pelattavaa KajHa – Villan Pojat -ottelua klo 17.00.

Joukkueen uusimmat uutiset

Kajaanin Haka ry

Kalliokatu 7 (käynti koivukoskenkadulta)

87100 KAJAANI


Puh. 08 629 870


toimisto@kajaaninhaka.fi

ohjaus@kajaaninhaka.fi